Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897534" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897534 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním "povoleným" obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.

  • Název v anglickém jazyce

    The calculation of meat content in meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Analytical examination of the meat as an ingredient of meat products is described in legislation. It is based on the determination of the nitrogen content in the meat product and subsequent exclusion of all non-protein sources. The calculation must reckon with the maximum "allowed" fat and connective tissue content in skeletal muscle. When calculating the meat content as an ingredient of meat products from the recipe the knowledge of correct parameters of raw materials (types of meat) is required. Due to the fact that frequent errors on labels declaring the meat content in meat products occure, the aim of this work was to design and evaluate procedure for calculation of the meat content in meat products from the recipe.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    XXV

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    50-53

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus