Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F14%3A43897534" target="_blank" >RIV/60461373:22330/14:43897534 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Výpočet obsahu masa jako složky masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Analytické vyšetření obsahu masa jako složky masných výrobků je popsáno v legislativě a je založe-no na stanovení obsahu dusíku v masném výrobku a následném odečtení všech nebílkovinných zdro-jů. Při výpočtu se musí počítat i s maximálním "povoleným" obsahem tuku a pojivové tkáně v kos-terní svalovině, v případě výpočtu obsahu masa jako složky masných výrobků z receptury je nutná znalost správných parametrů výrobních mas. Vzhledem k tomu, že při značení obsahu masa dochází k častým chybám, bylo cílem práce navrhnout a zhodnotit postup pro výpočet obsahu masa v masných výrobcích z receptury masného výrobku.
Název v anglickém jazyce
The calculation of meat content in meat products
Popis výsledku anglicky
Analytical examination of the meat as an ingredient of meat products is described in legislation. It is based on the determination of the nitrogen content in the meat product and subsequent exclusion of all non-protein sources. The calculation must reckon with the maximum "allowed" fat and connective tissue content in skeletal muscle. When calculating the meat content as an ingredient of meat products from the recipe the knowledge of correct parameters of raw materials (types of meat) is required. Due to the fact that frequent errors on labels declaring the meat content in meat products occure, the aim of this work was to design and evaluate procedure for calculation of the meat content in meat products from the recipe.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI111B053" target="_blank" >QI111B053: Nové postupy pro využití zemědělských surovin a produkci hlavních druhů potravin zvyšující jejich kvalitu, bezpečnost, konkurenceschopnost a výživový benefit spotřebiteli.</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
XXV
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
50-53
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—