Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Údržnost masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008493" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008493 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Údržnost masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Přehledový článe: Zdravotní nezávadnost závisí na zamezení kontaminace, odstranění mikrooganismů a vytvoření podmínek nevhodných pro jejich růst. Odstranění mikrooganismů z masných výrobků tepelným zákrokem je třeba hodnotit pomocí pasteračního účinku. Zvýšení jistoty, že nedojde k náhodnému porušení stability masných výrobků se přidávají mléčnany nebo bakteriociny. Přidávané preparáíty (zejména bateriociny je třeba správně deklarovat. Je uveden ekonomický rozbor použití konzervačních aditiv

  • Název v anglickém jazyce

    Shelf-life of meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Survey paper. Food safety depends on the exclusion of microbial contamination, avoiding of micro organisms from the food and on the condition prohibiting the microbial growth. Heat inhibition of microbes in the meat products should be evaluated by the calculation of pasteurization effect. To increase the security, that no occasional fault breaks the meat product stability the lactates or/and bacteriocines are added to meat products. Used additives (especially bacteriocines) must be exactly labelled. Economical analyses of the use od preservatives is appended.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2003

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Kvalita potravin

  • ISSN

    1213-6859

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    5-7

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus