Údržnost masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F03%3A00008493" target="_blank" >RIV/60461373:22330/03:00008493 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Údržnost masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Přehledový článe: Zdravotní nezávadnost závisí na zamezení kontaminace, odstranění mikrooganismů a vytvoření podmínek nevhodných pro jejich růst. Odstranění mikrooganismů z masných výrobků tepelným zákrokem je třeba hodnotit pomocí pasteračního účinku. Zvýšení jistoty, že nedojde k náhodnému porušení stability masných výrobků se přidávají mléčnany nebo bakteriociny. Přidávané preparáíty (zejména bateriociny je třeba správně deklarovat. Je uveden ekonomický rozbor použití konzervačních aditiv
Název v anglickém jazyce
Shelf-life of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
Survey paper. Food safety depends on the exclusion of microbial contamination, avoiding of micro organisms from the food and on the condition prohibiting the microbial growth. Heat inhibition of microbes in the meat products should be evaluated by the calculation of pasteurization effect. To increase the security, that no occasional fault breaks the meat product stability the lactates or/and bacteriocines are added to meat products. Used additives (especially bacteriocines) must be exactly labelled. Economical analyses of the use od preservatives is appended.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2003
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Kvalita potravin
ISSN
1213-6859
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
5-7
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—