Mikrobiální rizika při zpracování masa
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F19%3A43877404" target="_blank" >RIV/62157124:16270/19:43877404 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiální rizika při zpracování masa
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop na téma ?Mikrobiální rizika při zpracování masa? byl určen pro odborníky a pracovníky z výrobní praxe a to především zpracovatele masa a výrobce masných výrobků. V rámci tohoto workshopu se účastníci seznámili s nejčastějšími zdroji mikrobiální kontaminace a způsoby eliminace mikroorganismů v potravinách. Byla řešena mimo jiné problematika organizace výroby, doporučené toky výroby, zabraňující křížové kontaminaci, a prevence ve formě správně nastaveného systému HACCP. Na závěr účastníci diskutovali problematiku biologických nebezpečí a konkrétní případy a postupy, jak zabezpečit zdravotní nezávadnost potravin. V rámci řízené diskuze byly řešeny i možnosti detekce patogenů v rámci verifikace HACCP a byly prezentovány diagnostické přístupy vzniklé v souvislosti s řešením projektu NAZV QK1810212 ?Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu?.
Název v anglickém jazyce
Microbial hazards in meat processing
Popis výsledku anglicky
The workshop on "Microbial Hazards in Meat Processing" was designed for professionals and meat industry workers, especially meat processors and meat product manufacturers. In this workshop, participants learned about the most common sources of microbial contamination and how to eliminate microorganisms in food. Among others, the issue of production organization, recommended production flows, preventing cross-contamination, and prevention in the form of properly set up HACCP system were addressed. Finally, the participants discussed the issue of biological hazards and specific cases and procedures to ensure food safety. The possibilities of pathogen detection within the framework of HACCP verification were discussed and the diagnostic approaches developed in connection with the NAZV project QK1810212 ?Rapid, complex and multiplex methods for simultaneous detection of food-borne pathogens in food of animal and plant origin? were presented.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
50302 - Education, special (to gifted persons, those with learning disabilities)
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1810212" target="_blank" >QK1810212: Rychlé, komplexní a multiplexní metody pro simultánní detekci původců alimentárních onemocnění v potravinách živočišného a rostlinného původu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Brno
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
18
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce