Obecná hygiena potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00051534" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00051534 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Obecná hygiena potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Úvod do obecné hygieny potravin představuje analýza rizika alimentárních nebezpečí. Jednotlivá fyzikální, chemická a biologická nebezpečí ohrožující zdraví konzumenta jsou následně popsána z hlediska jejich výskytu v životním prostředí, jejich pohybu potravními řetězci, biologických účinků a především prevence. Obecnou část uzavírá sanitace v potravinářském průmyslu a podrobné vysvětlení systému HACCP. Ve speciální části je pojednána hygiena jednotlivých rizikových druhů potravin
Název v anglickém jazyce
Food Hygiene
Popis výsledku anglicky
General food hygiene is introduced by the risk assessment of the hazards transmissible via food, including the introduction to the food toxicology. Individual hazards threatening the consumers' health are consequently described from the viewpoint of their occurrence in the environment and foods, their transfer through the food chain, effects on man, and, above all, prevention. Most relevant physical (including radioisotopes), chemical (natural toxicants and carcinogens, contaminants, pesticide, PCB anddrug residues, food additives), and biological (spoilage microorganisms, foodborne pathogenic bacteria, viruses, distorted prions or parasites) hazards are presented. The sanitation in food industry and the detailed description of the HACCP system concludes the general part. The special part deals with the hygiene of the individual most hazardous sorts of foods.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
FM - Hygiena
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2004
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
80-7157-757-X
Počet stran knihy
145
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS knihy
—