Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Obecná hygiena potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A43210%2F04%3A00051534" target="_blank" >RIV/62156489:43210/04:00051534 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Obecná hygiena potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Úvod do obecné hygieny potravin představuje analýza rizika alimentárních nebezpečí. Jednotlivá fyzikální, chemická a biologická nebezpečí ohrožující zdraví konzumenta jsou následně popsána z hlediska jejich výskytu v životním prostředí, jejich pohybu potravními řetězci, biologických účinků a především prevence. Obecnou část uzavírá sanitace v potravinářském průmyslu a podrobné vysvětlení systému HACCP. Ve speciální části je pojednána hygiena jednotlivých rizikových druhů potravin

  • Název v anglickém jazyce

    Food Hygiene

  • Popis výsledku anglicky

    General food hygiene is introduced by the risk assessment of the hazards transmissible via food, including the introduction to the food toxicology. Individual hazards threatening the consumers' health are consequently described from the viewpoint of their occurrence in the environment and foods, their transfer through the food chain, effects on man, and, above all, prevention. Most relevant physical (including radioisotopes), chemical (natural toxicants and carcinogens, contaminants, pesticide, PCB anddrug residues, food additives), and biological (spoilage microorganisms, foodborne pathogenic bacteria, viruses, distorted prions or parasites) hazards are presented. The sanitation in food industry and the detailed description of the HACCP system concludes the general part. The special part deals with the hygiene of the individual most hazardous sorts of foods.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    FM - Hygiena

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-7157-757-X

  • Počet stran knihy

    145

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzita

  • Místo vydání

    Brno

  • Kód UT WoS knihy