Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878522" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878522 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.maso.cz/" target="_blank" >https://www.maso.cz/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Legislativu týkající se bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků můžeme rozdělit na předpisy evropské a národní. Mezi nejzákladnější právní předpisy týkající se bezpečnosti potravin, a tudíž i masa a masných výrobků, patří nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu. Z české legislativy jsou nejdůležitější zákon o potravinách a veterinární zákon s jejich prováděcími vyhláškami.

  • Název v anglickém jazyce

    Legal regulation of safety and quality of meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Legislation concerning the safety and quality of meat and meat products can be divided into European and national regulations. The most basic legislation on food safety, and therefore on meat and meat products, is Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety, regulation (EC) No 852/2004 of European parliament and of the Council on the hygiene of foodstuffs and regulation (EC) No 853/2004 of European parliament and of the Council laying down specific hygiene rules for food of animal origin. Of the Czech legislation, the most important are the Food Act and the Veterinary Act with their implementing regulations.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    31

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    51-56

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus