Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F20%3A43878522" target="_blank" >RIV/62157124:16270/20:43878522 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.maso.cz/" target="_blank" >https://www.maso.cz/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Právní úprava bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Legislativu týkající se bezpečnosti a kvality masa a masných výrobků můžeme rozdělit na předpisy evropské a národní. Mezi nejzákladnější právní předpisy týkající se bezpečnosti potravin, a tudíž i masa a masných výrobků, patří nařízení Evropského parlamentu a Rady č. 178/2002, kterým se stanoví obecné zásady a požadavky potravinového práva, zřizuje se Evropský úřad pro bezpečnost potravin a stanoví postupy týkající se bezpečnosti potravin, nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 852/2004 o hygieně potravin a nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 853/2004, kterým se stanoví zvláštní hygienická pravidla pro potraviny živočišného původu. Z české legislativy jsou nejdůležitější zákon o potravinách a veterinární zákon s jejich prováděcími vyhláškami.
Název v anglickém jazyce
Legal regulation of safety and quality of meat and meat products
Popis výsledku anglicky
Legislation concerning the safety and quality of meat and meat products can be divided into European and national regulations. The most basic legislation on food safety, and therefore on meat and meat products, is Regulation (EC) No 178/2002 of the European Parliament and of the Council laying down the general principles and requirements of food law, establishing the European Food Safety Authority and laying down procedures in matters of food safety, regulation (EC) No 852/2004 of European parliament and of the Council on the hygiene of foodstuffs and regulation (EC) No 853/2004 of European parliament and of the Council laying down specific hygiene rules for food of animal origin. Of the Czech legislation, the most important are the Food Act and the Veterinary Act with their implementing regulations.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso
ISSN
1210-4086
e-ISSN
—
Svazek periodika
31
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
51-56
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—