Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj norem a legislativy v oblasti systému HACCP

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872904" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43872904 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj norem a legislativy v oblasti systému HACCP

  • Popis výsledku v původním jazyce

    HACCP je systém zajišťující bezpečnost potravin. Povinnost provozovatelů potravinářských provozů na provedení analýzy nebezpečí a zavedení systému kritických kontrolních bodů (HACCP) vyplývá z požadavků platné legislativy (nařízení Evropského parlamentua Rady (ES) č. 852/2004, o hygieně potravin, ve znění pozdějších předpisů). Článek popisuje historii systému HACCP. Jako první uplatnila systém HACCP při výrobě potravin v 60. letech minulého století společnost Pillsbury v rámci amerického vesmírného programu. Následovalo jeho uvedení v dokumentech schválených Codex Alimentarius, které se staly předlohou pro normativní a legislativní předpisy v oblasti bezpečnosti potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    Standards and Legislation Development in HACCP Systems

  • Popis výsledku anglicky

    HACCP is a system of ensuring food safety. Responsibilities and requirements of food business operators are specified with establishment of critical control points (HACCP) and applicable legislation (Regulation of the European Parliament and Council Regulation (EC) No 852/2004, on the hygiene of foodstuffs). This article describes the history of the HACCP system. HACCP was first in applied to food production during the 1960's by Pillsbury for the U.S. space program. This was followed by the introductionof Codex Alimentarius, which became a model for normative and legislative acts in the field of food safety, including international food standards.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    AG - Právní vědy

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    56-58

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus