Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Označování potravin při uvádění na trh v malých množstvích

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F18%3A43877010" target="_blank" >RIV/62157124:16270/18:43877010 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Označování potravin při uvádění na trh v malých množstvích

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cílem tohoto článku jsou stanovení pravidel pro označování potravin, které se uvádějí na trh v malých množstvích (čerstvé drůbeží maso, čerstvé vejce, med a zvěř). Tato pravidla pro označování potravin jsou upravena v evropských právních předpisech hlavně v nařízeních Evropského Parlamentu a Rady (EU) č. 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, kterým se mění nařízení Evropského Parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006 a (ES) č. 1925/2006 a směrnice Evropského Parlamentu a Rady 2000/13 / ES, směrnice Evropského Parlamentu a Rady 2002/67 / ES a směrnice Evropského Parlamentu a Rady 2000 / 2008/5 / ES a nařízení Komise (ES) č. 608/2004. Oblasti prodeje malých množství a označování produktů malého množství jsou upraveny zákonem č. 166/1999 o veterinární péči a o změně a doplnění některých souvisejících zákonů (veterinární zákon), ve znění pozdějších předpisů a v prováděcí vyhlášce.

  • Název v anglickém jazyce

    Food labelling for placing on the market in small quantities

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper is set out rules for food labelling placed on the market in small quantities (fresh poultry meat, fresh eggs, honey and game). These rules for food labelling are regulated in European legislation mostly in Regulation (EU) No 1169/2011 of the European Parliament and of the Council on the provision of food information to consumers, amending Regulations (EC) No 1924/2006 and (EC) No 1925/2006 of the European Parliament and of the Council, and repealing Commission Directive 87/250/EEC, Council Directive 90/496/EEC, Commission Directive 1999/10/EC, Directive 2000/13/EC of the European Parliament and of the Council, Commission Directives 2002/67/EC and 2008/5/EC and Commission Regulation (EC) No 608/2004. The scope of sale of small quantities and labelling of products of small quantities is laid down in Czech legislation by the Act No. 166/1999 on veterinary care and amending certain related laws (veterinary law), as amended, and in implementing decree.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Hygiena alimentorum XXXIX.

  • ISBN

    978-80-8077-580-3

  • ISSN

  • e-ISSN

    neuvedeno

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    405-410

  • Název nakladatele

    Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach

  • Místo vydání

    Košice

  • Místo konání akce

    Košice

  • Datum konání akce

    16. 5. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku