Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872301" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872301 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.

  • Název v anglickém jazyce

    The microscopic methods in analysis of meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Microscopic methods are used for the detection of individual components of meat and meat products morphological criteria together with other techniques to obtain a contrast in the image - physical (eg polarizing microscopy), chemical (staining methods) and their combinations. When studying the processed meat products are suitable histochemical methods to the identification and localization of chemical substances in cells and tissues, histological section. To localize the antigenic properties of substances in food are used immunohistochemical methods. Microscopic image can be converted to numerical data which allow statistical processing. Microscopic methods can be used to test different types of meat products, in terms of the raw materials and technology. They allow to specify the components of foods and evaluate their presence and quantity with regard to the possibility of adulteration of food.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-7305-666-7

  • Počet stran knihy

    133

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Kód UT WoS knihy