Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872301" target="_blank" >RIV/62157124:16270/13:43872301 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikroskopické metody v analýze masa a masných výrobků
Popis výsledku v původním jazyce
Mikroskopické metody se používají k průkazu jednotlivých součástí masa a masných výrobků morfologická kritéria společně s dalšími technikami pro získání kontrastu v obraze - fyzikálními (např. polarizační mikroskopie), chemickými (barvicí metody) a jejich kombinacemi. Při studiu zpracovaných masných výrobků, jsou vhodné histochemické metody s cílem je identifikace a lokalizace chemických látek v buňkách a tkáních histologického řezu. Pro lokalizaci látek s antigenními vlastnostmi v potravinách (specifické proteiny) se používají metody imunohistochemické. Mikroskopický obraz lze převést na číselná data, která dovolují statistické zpracování. Mikroskopické metody lze použít pro vyšetření různých druhů masných výrobků, co se týká použitých surovin i technologie. Umožňují stanovit jednotlivé součásti potravin a hodnotit jejich přítomnost a množství s ohledem na možnosti falšování potravin.
Název v anglickém jazyce
The microscopic methods in analysis of meat products
Popis výsledku anglicky
Microscopic methods are used for the detection of individual components of meat and meat products morphological criteria together with other techniques to obtain a contrast in the image - physical (eg polarizing microscopy), chemical (staining methods) and their combinations. When studying the processed meat products are suitable histochemical methods to the identification and localization of chemical substances in cells and tissues, histological section. To localize the antigenic properties of substances in food are used immunohistochemical methods. Microscopic image can be converted to numerical data which allow statistical processing. Microscopic methods can be used to test different types of meat products, in terms of the raw materials and technology. They allow to specify the components of foods and evaluate their presence and quantity with regard to the possibility of adulteration of food.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-7305-666-7
Počet stran knihy
133
Název nakladatele
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Místo vydání
Brno
Kód UT WoS knihy
—