Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870789" target="_blank" >RIV/62157124:16270/11:43870789 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Rozvoj potravinářské mikroskopie s sebou přinesl úvahy o možnosti jejího využití pro kvantitativní výpověď vztahující se k jednotlivým součástem výrobku. Kvantitativní vyšetření lze provést orientačně např. pomocí grafických symbolů nebo přesně (histometricky), kdy vycházíme z údajů o počtu částic a z údajů o změřených plochách objektů a řezů. Studium možností využití mikroskopických metod pro kvantitativní stanovení součástí masných výrobků bylo základem řady prací publikovaných již v 70. a 80. letechminulého století.

  • Název v anglickém jazyce

    Microscopic methods in food analysis - image analysis and use of meat products quality

  • Popis výsledku anglicky

    Development of food microscopy is associated with discussion on the use for quantitative assesment and determination of food components. We can do it inaccurate and use graphical symbols or exactly by measurement some data objects. It is study of possibility of using microscopic methods for the quantitative determination of components of meat products by image analysis.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso

  • ISSN

    1210-4086

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    22

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    44-45

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus