MICROSCOPIC METHODS IN ANALYSIS OF FOODSTUFF - REVIEW
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002342" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002342 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
slovinština
Název v původním jazyce
MIKROSKOPICKÉ METÓDY V ANALÝZE POTRAVÍN - PREHĽAD
Popis výsledku v původním jazyce
Mikroskopické metódy majú dlhodobú tradíciu v analýze potravín. Používané sú prevažne na stanovenie kompozitných zložiek potravín, stanovenie kvality a usporiadania jednotlivých zložiek potravín, detekciu falšovania potravín, rizikových zložiek v potravinách a pri použití histometrie, stereologie a najmodernejšie analýzy obrazu aj na kvantifikáciu zložiek potravín. Cieľom tohto príspevku je priblížiť možnosti a prínos mikroskopie potravín ako vhodných vyšetrovacích metód pre dozorné orgány v oblasti bezpečnosti potravín. A poskytnúť tak vhodnú alternatívu v niektorých prípadoch drahých chemických, imunochemických či molekulárne biologických analýz.
Název v anglickém jazyce
MICROSCOPIC METHODS IN ANALYSIS OF FOODSTUFF - REVIEW
Popis výsledku anglicky
Microscopic methods have a long tradition in the analysis of foodstuffs. They are mainly used for determination of the composite food ingredients, determination of the quality and arrangement of the food components, detection of foodstuffs adulteration,detection of risky food components and in case of using histometry, stereology and image analysis also for the quantification of food ingredients. The aim of this work is to show opportunities and benefits of food microscopy as an appropriate investigative technique for supervisory authorities in the field of food safety and provide proper alternative for chemical, imunochemical and molecular biological analyses that are, in some cases, more expensive.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2009
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Potravinárstvo
ISSN
1337-0960
e-ISSN
—
Svazek periodika
3
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
SK - Slovenská republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—