Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

MICROSCOPIC METHODS IN ANALYSIS OF FOODSTUFF - REVIEW

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002342" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002342 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    slovinština

  • Název v původním jazyce

    MIKROSKOPICKÉ METÓDY V ANALÝZE POTRAVÍN - PREHĽAD

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Mikroskopické metódy majú dlhodobú tradíciu v analýze potravín. Používané sú prevažne na stanovenie kompozitných zložiek potravín, stanovenie kvality a usporiadania jednotlivých zložiek potravín, detekciu falšovania potravín, rizikových zložiek v potravinách a pri použití histometrie, stereologie a najmodernejšie analýzy obrazu aj na kvantifikáciu zložiek potravín. Cieľom tohto príspevku je priblížiť možnosti a prínos mikroskopie potravín ako vhodných vyšetrovacích metód pre dozorné orgány v oblasti bezpečnosti potravín. A poskytnúť tak vhodnú alternatívu v niektorých prípadoch drahých chemických, imunochemických či molekulárne biologických analýz.

  • Název v anglickém jazyce

    MICROSCOPIC METHODS IN ANALYSIS OF FOODSTUFF - REVIEW

  • Popis výsledku anglicky

    Microscopic methods have a long tradition in the analysis of foodstuffs. They are mainly used for determination of the composite food ingredients, determination of the quality and arrangement of the food components, detection of foodstuffs adulteration,detection of risky food components and in case of using histometry, stereology and image analysis also for the quantification of food ingredients. The aim of this work is to show opportunities and benefits of food microscopy as an appropriate investigative technique for supervisory authorities in the field of food safety and provide proper alternative for chemical, imunochemical and molecular biological analyses that are, in some cases, more expensive.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    3

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus