Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Průkaz tuku v masných výrobcích obrazovou analýzou

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43874638" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43874638 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Průkaz tuku v masných výrobcích obrazovou analýzou

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Doporučenou metodou pro stanovení tuku v masných výrobcích je extrakční metoda s předešlou hydrolýzou vzorku, která vychází z české technické normy. Tato metoda je však zdlouhavá a s ohledem na použité chemikálie také nákladná. Cílem práce bylo proto ověřit vhodnost obrazové analýzy jako nedestruktivní metody pro stanovení obsahu tuku v masných výrobcích. Metoda byla ověřena na masném výrobku Špekáček. Z výsledků práce je zřejmé, že pro tento typ výrobku nemůže být obrazová analýza použita jako alternativa metody chemické. Obrazovou analýzu lze ale doporučit jako metodu vhodnou na popis tukových zrn v nákroji jako průvodní znak kvality zpracování tukové vložky.

  • Název v anglickém jazyce

    The Fat Detection in Meat Products by Image Analysis

  • Popis výsledku anglicky

    The recommended method for determining the fat in meat products extraction method with the previous hydrolysis of the sample, which is based on the Czech technical standards. This method is however, lengthy and having regard to the chemicals used also costly. The aim of the work was to verify the suitability of image analysis as a non-destructive method for determining the fat content in meat products. The method was validated sausage meat product. Based on the results it is clear that for this type of product can be used for image analysis as an alternative to chemical methods. Image analysis but can be recommended as a suitable method to describe fat grains in nákroji as an accompanying sign of quality processing of adipose pads.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků XLVI. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-86909-12-7

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    192-196

  • Název nakladatele

    Výzkumný ústav potravinářský Praha

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku