Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení obsahu tuku v masných výrobcích analýzou obrazu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F09%3A00002362" target="_blank" >RIV/62157124:16270/09:00002362 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení obsahu tuku v masných výrobcích analýzou obrazu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tuk je běžnou součástí masných výrobků. Je součástí výrobního masa a u některých výrobků také samostatnou surovinou, která se podílí i na charakteristickém vzhledu výrobku. Obsah tuku u vybraných masných výrobků omezuje naše národní legislativa. Nejčastěji je množství tuku ve výrobku stanovováno chemicky, extrakční metodou. Práce je zaměřena na možnost využití programu pro analýzu obrazu ke stanovení obsahu tuku z makroskopických snímků výrobků a porovnání získaných výsledků s výsledky získanými chemicky.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of fat in meat products by image analysis

  • Popis výsledku anglicky

    The fat is a common component part of meat products. It is a component part of the "production" meat and in some products it is an individual ingredient as well, which is concerned in the typical product appearance. The fat content in selected meat products is delimited by our national legislation. In most cases, the fat content in particular product is chemically determined, by the extraction method. The study is focussed on the possible usage of the image analysis software for the fat content determination from the macroscopic pictures of products and for the comparison of the retrieved results with the results obtained chemically.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    sborník XI. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí

  • ISBN

    978-80-7305-072-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    3. 6. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku