Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002863" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002863 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu
Popis výsledku v původním jazyce
Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin.
Název v anglickém jazyce
Determination of Fat in Selected Meat Products by Image Analysis Method
Popis výsledku anglicky
The work is focused on the fat content determination in chosen long-life meat products with the help of image analysis applied on the microscopically processed samples. The results have been compared with the values achieved in accredited laboratory where the samples have been examined by the Soxhlet chemical method. As shown in the results, it is possible to use image analysis for tentative but relatively fast determination of meat products production procedure accuracy. The other possibility of usageis to verify the quantity and the quality of raw materials.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2010
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie
ISBN
978-80-552-0350-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
—
Název nakladatele
Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
1. 1. 2010
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—