Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002863" target="_blank" >RIV/62157124:16270/10:00002863 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Stanovení tuku u vybraných masných výrobků pomocí programu pro analýzu obrazu

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Práce je zaměřena na stanovení obsahu tuku u vybraných trvanlivých masných výrobků pomocí obrazové analýzy aplikované na mikroskopicky zpracované vzorky. Zjištěné výsledky byly porovnány s hodnotami získanými akreditovanou laboratoří, kde byly vzorky vyšetřeny běžnou chemickou metodou. Jak vyplývá z výsledků, analýzu obrazu lze použít k orientačnímu, ale poměrně rychlému stanovení správnosti výrobního postupu masných výrobků. Další možností použití je ověření množství a kvality výrobních surovin.

  • Název v anglickém jazyce

    Determination of Fat in Selected Meat Products by Image Analysis Method

  • Popis výsledku anglicky

    The work is focused on the fat content determination in chosen long-life meat products with the help of image analysis applied on the microscopically processed samples. The results have been compared with the values achieved in accredited laboratory where the samples have been examined by the Soxhlet chemical method. As shown in the results, it is possible to use image analysis for tentative but relatively fast determination of meat products production procedure accuracy. The other possibility of usageis to verify the quantity and the quality of raw materials.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2010

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Bezpečnosť a kontrola potravín : Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie

  • ISBN

    978-80-552-0350-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Slovenská pol´nohospodárska univerzita v Nitre

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    1. 1. 2010

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku