Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Falšování vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F04%3A00012786" target="_blank" >RIV/60461373:22330/04:00012786 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Falšování vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Víno, zkvašený a zušlechtěný mošt nebo rmut z hroznů evropské révy vinné, se často stává objektem falšování vzhledem ke své ceně, dostupnosti ve světě a snadno napodobitelnému základnímu chemickému složení (obsah alkoholu, nízké pH). Z tohoto důvodu takéjak evropská tak česká legislativa charakterizuje poměrně do hloubky jednotlivé druhy vín a požadavky na technologii výroby a jejich chemické, fyzikální a senzorické vlastnosti. Pro uvedené účely byla vypracována a je využívána řada analytických metod posuzování autenticity jednotlivých výrobků.

  • Název v anglickém jazyce

    Wine adulteration

  • Popis výsledku anglicky

    The recent Czech Food law No 110/1997 as amended as well as EU legislative specifies the qualitative parameters of wine and wine must. Wine is often adulterated due to its price, availableness and easy imitation of basic chemical composition (ethanol content, law pH). Requirements for technology of production and chemical, physical and sensory properties are firmly specified. The presented project deals with the summarization of analytical methods for evaluation of wine authenticity.

Klasifikace

  • Druh

    C - Kapitola v odborné knize

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název knihy nebo sborníku

    Praktická příručka výrobce a prodejce potravin, 21. aktualizace

  • ISBN

    80-86229-05-x

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1-10

  • Počet stran knihy

  • Název nakladatele

    Verlag Dashofer

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS kapitoly