Vše
Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 pro řízenou výrobu vína

Popis výsledku

Technologie je uživatelem použita ve výrobě vína. Technologie je vhodná pro výrobu vína při nepříznivých pěstebních/sklizňových podmínkách, kdy je nedostatečná/ nevyhovující přirozená autochtonní mikroflóra, za současného zachování odrůdově-specifického charakteru vína.

Klíčová slova

yeastwine

Identifikátory výsledku

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 pro řízenou výrobu vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie je uživatelem použita ve výrobě vína. Technologie je vhodná pro výrobu vína při nepříznivých pěstebních/sklizňových podmínkách, kdy je nedostatečná/ nevyhovující přirozená autochtonní mikroflóra, za současného zachování odrůdově-specifického charakteru vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of autochtonous yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 8714 for controlled wine production

  • Popis výsledku anglicky

    The technology is applied in wine production. Technology is suitable for wine production during unfavourable grow/harvest conditions possessing poor natural autochtonous microflora. Using the technology variety-specified character of wine is kept.

Klasifikace

  • Druh

    Ztech - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Ztech8714

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a.s. a společností AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, s.r.o., IČ 49435701, smlouva uzavřena dne 9.10.2019. Kontaktní osoba: Lukáš Kylián, Vrbovec 274, 671 24 Vrbovec, tel. +420 608 955 272, e-mail: info@ampelos.cz

  • Ekonomické parametry

    Na základě ověřené technologie bylo v roce 2019 vyrobeno 500 lahví vína (zakvašení moštu v roce 2018), prezentovaného jako limitovaná edice. Převod do provozních podmínek a využití při výrobě je předpokládáno na sklizeň 2020.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    6019369

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.,

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem

Základní informace

Druh výsledku

Ztech - Ověřená technologie

Ztech

OECD FORD

Food and beverages

Rok uplatnění

2019