Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Příprava vinařského konsorcia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Příprava vinařského konsorcia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.

  • Název v anglickém jazyce

    Preparation of the wine consortium

  • Popis výsledku anglicky

    The technology of preparation of wine consortium is a process of preparation of wine agent with a focus on small to medium wine production. In contrast to the usual process of wine preparation, the technology is focused on the production of wine by non-saccharomyces yeasts, or by a combination of saccharomyces and non-saccharomyces yeasts.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Preparáty vinařských kvasinek</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Vinifer OT

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Tento způsob přípravy vína umožňuje připravovat vína s posíleným organoleptickým profilem, tedy vína více atraktivní pro konečné spotřebitele. Novost technologického řešení spočívá v sestavení jednotlivých operací technologie a především ve stanovení fyzikálních a chemických podmínek, za kterých operace budou probíhat.

  • Ekonomické parametry

    Při aplikaci preparátů může být dosaženo standardizovaného výsledku bez přímé závislosti na sezónních podmínkách. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    26295059

  • Název vlastníka

    EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem