Příprava vinařského konsorcia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26295059%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/26295059:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Příprava vinařského konsorcia
Popis výsledku v původním jazyce
Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek.
Název v anglickém jazyce
Preparation of the wine consortium
Popis výsledku anglicky
The technology of preparation of wine consortium is a process of preparation of wine agent with a focus on small to medium wine production. In contrast to the usual process of wine preparation, the technology is focused on the production of wine by non-saccharomyces yeasts, or by a combination of saccharomyces and non-saccharomyces yeasts.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/EG15_018%2F0005094" target="_blank" >EG15_018/0005094: Preparáty vinařských kvasinek</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Vinifer OT
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Technologie přípravy vinařského preparátu představuje postup přípravy vinařských preparátů se zaměřením na malou až střední produkci vína. Oproti běžnému postupu přípravy vína je technologie zaměřena na produkci vína nesaccharomycetními kvasinkami, případně kombinací saccharomycetních a nesaccharomycetních kvasinek. Tento způsob přípravy vína umožňuje připravovat vína s posíleným organoleptickým profilem, tedy vína více atraktivní pro konečné spotřebitele. Novost technologického řešení spočívá v sestavení jednotlivých operací technologie a především ve stanovení fyzikálních a chemických podmínek, za kterých operace budou probíhat.
Ekonomické parametry
Při aplikaci preparátů může být dosaženo standardizovaného výsledku bez přímé závislosti na sezónních podmínkách. Cena 1 kg připraveného preparátu 4000,- až 8000,- Kč. Cena licence pro výrobu 200 000,- až 500 000,- Kč
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
26295059
Název vlastníka
EPS biotechnology, s.r.o., V Pastouškách 205, 68604 Kunovice
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—