Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8822 pro řízenou výrobu vína

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F19%3AN0000140" target="_blank" >RIV/60193697:_____/19:N0000140 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Aplikace autochtonního kmene kvasinek Saccharomyces cerevisiae CCM 8822 pro řízenou výrobu vína

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Technologie je uživatelem použita ve výrobě vína. Technologie je vhodná pro výrobu vína při nepříznivých pěstebních/sklizňových podmínkách, kdy je nedostatečná/ nevyhovující přirozená autochtonní mikroflóra, za současného zachování odrůdově-specifického charakteru vína.

  • Název v anglickém jazyce

    Application of autochtonous yeast strain Saccharomyces cerevisiae CCM 8822 for controlled wine production

  • Popis výsledku anglicky

    The technology is applied in wine production. Technology is suitable for wine production during unfavourable grow/harvest conditions possessing poor natural autochtonous microflora. Using the technology variety-specified character of wine is kept.

Klasifikace

  • Druh

    Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1312" target="_blank" >LO1312: Výzkumné senzorické centrum v Praze a Výzkumná a vývojová varna - udržitelnost a rozvoj</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Ztech8822

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Smlouva o uplatnění ověřené technologie mezi Výzkumným ústavem pivovarským a.s. a společností AMPELOS, ŠLECHTITELSKÁ STANICE VINAŘSKÁ ZNOJMO, s.r.o., IČ 49435701, smlouva uzavřena dne 9.10.2019. Kontaktní osoba: Lukáš Kylián, Vrbovec 274, 671 24 Vrbovec, tel. +420 608 955 272, e-mail: info@ampelos.cz

  • Ekonomické parametry

    Na základě ověřené technologie byly v roce 2019 provedeny kvasné zkoušky v objemu 4 litrů moštu. Převod do provozních podmínek a využití při výrobě je předpokládáno na sklizeň 2020.

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    60193697

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem