Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Muscle fibre composition and meat quality in pigs with different nutrition level

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F18%3A78279" target="_blank" >RIV/60460709:41210/18:78279 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012078" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012078</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1088/1757-899X/420/1/012078" target="_blank" >10.1088/1757-899X/420/1/012078</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Muscle fibre composition and meat quality in pigs with different nutrition level

  • Popis výsledku v původním jazyce

    A total of 60 crossbred pigs were divided to 3 feeding groups: ad libitum (AL), restriction (R1) and strong restriction (R2) and the effect of feed restriction on muscle fibre characteristics of musculus longissimus lumborum (MLL) and meat quality traits were evaluated. Muscle fibres were stained and classified as fibre types I, IIA and IIB. For each muscle fibre type, the fibre density, fibre cross-section area (CSA) and fibre proportion were determined. Fibres IIB were divided to small , medium and large sized fibres. From qualitative meat parameters, meat colour, tenderness, water-holding capacity, pH, and electrical conductivity were measured. AL group had significantly lower area percentage of IIB fibres and lower CSA of IIB fibres than restricted groups. R2 group had significantly higher content of large-sized IIB fibres and lower content of medium-sized IIB fibres than AL group. Ad libitum fed group had the highest back fat thickness and the lowest lean meat content and tended to have better m

  • Název v anglickém jazyce

    Muscle fibre composition and meat quality in pigs with different nutrition level

  • Popis výsledku anglicky

    A total of 60 crossbred pigs were divided to 3 feeding groups: ad libitum (AL), restriction (R1) and strong restriction (R2) and the effect of feed restriction on muscle fibre characteristics of musculus longissimus lumborum (MLL) and meat quality traits were evaluated. Muscle fibres were stained and classified as fibre types I, IIA and IIB. For each muscle fibre type, the fibre density, fibre cross-section area (CSA) and fibre proportion were determined. Fibres IIB were divided to small , medium and large sized fibres. From qualitative meat parameters, meat colour, tenderness, water-holding capacity, pH, and electrical conductivity were measured. AL group had significantly lower area percentage of IIB fibres and lower CSA of IIB fibres than restricted groups. R2 group had significantly higher content of large-sized IIB fibres and lower content of medium-sized IIB fibres than AL group. Ad libitum fed group had the highest back fat thickness and the lowest lean meat content and tended to have better m

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    2nd Nommensen International Conference on Technology and Engineering

  • ISBN

  • ISSN

    1757-8981

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    1-7

  • Název nakladatele

    Institute of Physics Publishing

  • Místo vydání

    Medan; Indonesia

  • Místo konání akce

    Medan; Indonesia

  • Datum konání akce

    19. 7. 2018

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku