Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of feed restriction on muscle fibre characteristics and meat quality traits in pigs

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A79991" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:79991 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4592" target="_blank" >https://dspace.emu.ee/xmlui/handle/10492/4592</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.19.004" target="_blank" >10.15159/AR.19.004</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of feed restriction on muscle fibre characteristics and meat quality traits in pigs

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the effect of feed restriction on muscle fibre composition and meat quality traits in pigs. Forty crossbred pigs were divided into two feeding groups ad libitum AL and restricted R1. The effects of feed restriction on muscle fibre characteristics of the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) and meat quality traits were evaluated. Muscle fibres were stained and classified as fibre types I, IIA, and IIB. For each muscle fibre type, the fibre density, fibre cross section area (CSA), and fibre proportion were determined. Fibres IIB were divided into small, medium and large sized fibres. The AL group had significantly lower (P 0,05) percentage area of IIB fibres and lower (P 0,01) CSA of IIB fibres than did the R1 group. The R1 group had significantly greater content of large sized IIB fibres and smaller content of medium-sized IIB fibres than did the AL group (P 0,05). The group fed ad libitum had greater backfat thickness and smaller lean meat content an

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of feed restriction on muscle fibre characteristics and meat quality traits in pigs

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the effect of feed restriction on muscle fibre composition and meat quality traits in pigs. Forty crossbred pigs were divided into two feeding groups ad libitum AL and restricted R1. The effects of feed restriction on muscle fibre characteristics of the musculus longissimus lumborum et thoracis (MLLT) and meat quality traits were evaluated. Muscle fibres were stained and classified as fibre types I, IIA, and IIB. For each muscle fibre type, the fibre density, fibre cross section area (CSA), and fibre proportion were determined. Fibres IIB were divided into small, medium and large sized fibres. The AL group had significantly lower (P 0,05) percentage area of IIB fibres and lower (P 0,01) CSA of IIB fibres than did the R1 group. The R1 group had significantly greater content of large sized IIB fibres and smaller content of medium-sized IIB fibres than did the AL group (P 0,05). The group fed ad libitum had greater backfat thickness and smaller lean meat content an

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40201 - Animal and dairy science; (Animal biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    176-185

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85067233616