The efficacy of essential oil components loaded into montmorillonite against Aspergillus niger and Staphylococcus aureus
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F19%3A80966" target="_blank" >RIV/60460709:41210/19:80966 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22310/19:43919191
Výsledek na webu
<a href="https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ffj.3488" target="_blank" >https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/ffj.3488</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1002/ffj.3488" target="_blank" >10.1002/ffj.3488</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The efficacy of essential oil components loaded into montmorillonite against Aspergillus niger and Staphylococcus aureus
Popis výsledku v původním jazyce
Enhanced antifungal activity of the encapsulated form was observed for all EOCs. In addition, against S. aureus, the MICs of all EOCs were remarkably lower in encapsulated form than in free form. These results indicate that EOCs encapsulated in low-cost nanoclays have favourable potential as antimicrobials compared with the pure compounds.
Název v anglickém jazyce
The efficacy of essential oil components loaded into montmorillonite against Aspergillus niger and Staphylococcus aureus
Popis výsledku anglicky
Enhanced antifungal activity of the encapsulated form was observed for all EOCs. In addition, against S. aureus, the MICs of all EOCs were remarkably lower in encapsulated form than in free form. These results indicate that EOCs encapsulated in low-cost nanoclays have favourable potential as antimicrobials compared with the pure compounds.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
21001 - Nano-materials (production and properties)
Návaznosti výsledku
Projekt
Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Flavour and Fragrance Journal
ISSN
0882-5734
e-ISSN
1099-1026
Svazek periodika
34
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
12
Strana od-do
151-162
Kód UT WoS článku
000466404600001
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85060763682