Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The Effect of Infrared Drying on Color, Projected Area, Drying Time, and Total Phenolic Content of Rose (Rose electron) Petals

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A81646" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:81646 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60460709:41310/20:81646

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2223-7747/9/2/236" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2223-7747/9/2/236</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/plants9020236" target="_blank" >10.3390/plants9020236</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The Effect of Infrared Drying on Color, Projected Area, Drying Time, and Total Phenolic Content of Rose (Rose electron) Petals

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The effects of different drying temperatures (50, 60, 70 degrees C) on the quality of rose (Rose electron) petals were evaluated in this study. Drying time decreased from 1680 s to 600 s with increased infrared temperature. The temperature and time were increased from 50 degrees C to 70 degrees C and 30 min to 60 min, respectively, and a decrease in the fruit color quality was observed. The projected area (PA) of rose petals was affected significantly from temperature. After the drying process, the largest PA was observed as 33,35 cm(2) (50 degrees C, 30 min), while the smallest achieved at 70 degrees C, 60 min (27,96 cm(2)). Depending on the temperature values (50, 60, 70 degrees C), the average projection area of dry samples of the rose petals decreased 2,17 times compared to the projection area of fresh samples. The dried samples demonstrated an increase in the total phenolic (TP) content compared to the fresh samples. The maximum TP (44,49 mg GAE/g) was achieved at 45 min and 70 degrees C rose pe

  • Název v anglickém jazyce

    The Effect of Infrared Drying on Color, Projected Area, Drying Time, and Total Phenolic Content of Rose (Rose electron) Petals

  • Popis výsledku anglicky

    The effects of different drying temperatures (50, 60, 70 degrees C) on the quality of rose (Rose electron) petals were evaluated in this study. Drying time decreased from 1680 s to 600 s with increased infrared temperature. The temperature and time were increased from 50 degrees C to 70 degrees C and 30 min to 60 min, respectively, and a decrease in the fruit color quality was observed. The projected area (PA) of rose petals was affected significantly from temperature. After the drying process, the largest PA was observed as 33,35 cm(2) (50 degrees C, 30 min), while the smallest achieved at 70 degrees C, 60 min (27,96 cm(2)). Depending on the temperature values (50, 60, 70 degrees C), the average projection area of dry samples of the rose petals decreased 2,17 times compared to the projection area of fresh samples. The dried samples demonstrated an increase in the total phenolic (TP) content compared to the fresh samples. The maximum TP (44,49 mg GAE/g) was achieved at 45 min and 70 degrees C rose pe

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/EF16_027%2F0008366" target="_blank" >EF16_027/0008366: Podpora rozvoje mezinárodních mobilit výzkumných pracovníků ČZU v Praze</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plants-BASEL

  • ISSN

    2223-7747

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Kód UT WoS článku

    000519248200110

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85079534319