The Effect of Dietary Helianthus tuberosus L. on the Populations of Pig Faecal Bacteria and the Prevalence of Skatole
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A81656" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:81656 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.mdpi.com/journal/animals" target="_blank" >https://www.mdpi.com/journal/animals</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.3390/ani10040693" target="_blank" >10.3390/ani10040693</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The Effect of Dietary Helianthus tuberosus L. on the Populations of Pig Faecal Bacteria and the Prevalence of Skatole
Popis výsledku v původním jazyce
Jerusalem artichoke contains inulin polysaccharide, which has prebiotic effects and influences the microbiota of the digestive tract. The addition of Jerusalem artichoke in boar diets may decrease the content of skatole and indole, which are the main constituents of boar taint, and may also negatively affect the taste and odor. The objective of this study was to evaluate the effects of different levels of Helianthus tuberosus L. (H. tuberosus) in feed mixtures on performance, carcass composition, the levels of microbiota in faecal samples, and the concentrations of skatole and indole in adipose tissue. The study was performed with 47 crossbred entire male pigs of the Large White sire (Large White dame Landrace) genotype fed a basal diet with 0, 4,1, 8,1 or 12,2 percent H. tuberosus for 13 days before slaughter. Significant differences in daily weight gain and daily feed intake were found, with the values being lower in the group with the highest level of H. tuberosus. In addition, increas
Název v anglickém jazyce
The Effect of Dietary Helianthus tuberosus L. on the Populations of Pig Faecal Bacteria and the Prevalence of Skatole
Popis výsledku anglicky
Jerusalem artichoke contains inulin polysaccharide, which has prebiotic effects and influences the microbiota of the digestive tract. The addition of Jerusalem artichoke in boar diets may decrease the content of skatole and indole, which are the main constituents of boar taint, and may also negatively affect the taste and odor. The objective of this study was to evaluate the effects of different levels of Helianthus tuberosus L. (H. tuberosus) in feed mixtures on performance, carcass composition, the levels of microbiota in faecal samples, and the concentrations of skatole and indole in adipose tissue. The study was performed with 47 crossbred entire male pigs of the Large White sire (Large White dame Landrace) genotype fed a basal diet with 0, 4,1, 8,1 or 12,2 percent H. tuberosus for 13 days before slaughter. Significant differences in daily weight gain and daily feed intake were found, with the values being lower in the group with the highest level of H. tuberosus. In addition, increas
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910400" target="_blank" >QK1910400: Výkrm kanečků jako ekonomicky i eticky přijatelná možnost řešení zákazu a omezení chirurgické kastrace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Animals
ISSN
2076-2615
e-ISSN
2076-2615
Svazek periodika
10
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CH - Švýcarská konfederace
Počet stran výsledku
9
Strana od-do
1-9
Kód UT WoS článku
000531832800150
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85083643482