Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Management of Crop Residues for Improving Input Use Efficiency and Agricultural Sustainability

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F20%3A83912" target="_blank" >RIV/60460709:41210/20:83912 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2071-1050/12/23/9808/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2071-1050/12/23/9808/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/su12239808" target="_blank" >10.3390/su12239808</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Management of Crop Residues for Improving Input Use Efficiency and Agricultural Sustainability

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Crop residues, the byproduct of crop production, are valuable natural resources that can be managed to maximize different input use efficiencies. Crop residue management is a wellknown and widely accepted practice, and is a key component of conservation agriculture. The rapid shift from conventional agriculture to inputintensive modern agricultural practices often leads to an increase in the production of crop residues. Growing more food for an everincreasing population brings the chance of fast residue generation. Ecosystem services from crop residues improve soil health status and supplement necessary elements in plants. However, this is just one side of the shield. Indecorous crop residue management, including insitu residue burning, often causes serious environmental hazards. This happens to be one of the most serious environmental hazard issues witnessed by the agricultural sector. Moreover, improper management of these residues often restrains them from imparting their beneficial effects. In th

  • Název v anglickém jazyce

    Management of Crop Residues for Improving Input Use Efficiency and Agricultural Sustainability

  • Popis výsledku anglicky

    Crop residues, the byproduct of crop production, are valuable natural resources that can be managed to maximize different input use efficiencies. Crop residue management is a wellknown and widely accepted practice, and is a key component of conservation agriculture. The rapid shift from conventional agriculture to inputintensive modern agricultural practices often leads to an increase in the production of crop residues. Growing more food for an everincreasing population brings the chance of fast residue generation. Ecosystem services from crop residues improve soil health status and supplement necessary elements in plants. However, this is just one side of the shield. Indecorous crop residue management, including insitu residue burning, often causes serious environmental hazards. This happens to be one of the most serious environmental hazard issues witnessed by the agricultural sector. Moreover, improper management of these residues often restrains them from imparting their beneficial effects. In th

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10611 - Plant sciences, botany

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Sustainability

  • ISSN

    2071-1050

  • e-ISSN

    2071-1050

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    23

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    24

  • Strana od-do

    1-24

  • Kód UT WoS článku

    000597466200001

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85096589973