Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Použití chmelového extraktu a tymiánové silice v ochraně chmele proti plísni chmelové

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A84453" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:84453 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://cpz.czu.cz/cs/r-13355-aktualni-aktuality/publikace-pouziti-chmeloveho-extraktu-a-tymianove-silice-v-o.html" target="_blank" >https://cpz.czu.cz/cs/r-13355-aktualni-aktuality/publikace-pouziti-chmeloveho-extraktu-a-tymianove-silice-v-o.html</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Použití chmelového extraktu a tymiánové silice v ochraně chmele proti plísni chmelové

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Publikace je určena pěstitelům chmele. Zahrnuje poznatky získané v průběhu řešení projektu Vývoj alternativních přípravků na ochranu a podporu obranyschopnosti chmele, v letech 2019 až 2021. Publikace obsahuje informace o využití přírodních látek s antifungálním účinkem proti plísni chmelové. Česká republika má dlouholetou tradici pěstování chmele otáčivého. Systematické pěstování chmele je spojeno s vládou Karla IV. Od té doby má české chmelařství světový věhlas. Pěstování chmele se postupem doby soustřeďovalo do oblastí s nejpříhodnějšími podmínkami (Žatecko, Lounsko, Rakovnicko, Úštěcko). Historicky zažívalo chmelařství v Čechách vlny expanze a úpadku. V současnosti dochází v České republice k nárůstu výměry chmelnic a je tak na třetím místě světového žebříčku pěstitelských států. Z celkové výměry má největší podíl Žatecký poloraný červeňák, který je tradiční českou odrůdou světového věhlasu. Variabilita počasí posledních let postihuje všechny zemědělské plodiny. Žatecká chmelařská oblast, k

  • Název v anglickém jazyce

    Use of hop extract and thyme essential oil in the protection of hops against hop mild

  • Popis výsledku anglicky

    The publication is for farmer s. It includes the knowledge s gained during the solution of the project Development of alternative preparations for the protection and support of the defense of hops, in the years 2019 až 2021. The publication contains information of the use of natural substances with antifungal effect against hop mold. Czech republic has a long tradition at hop growing. Systematic growing of hop is associated with Charles IV era. Since that has the czech hop very good reputation worldwide. Over time was the hop growing concentrate to main region s Žatecko, Rakovnicko, Úštěcko, Tršicko. During the history has the czech hop growing waves of expansion and dechne. Currently is the Czech republic third place in the world of acreage of hop gardens. The biggest acreage has in the Czech republic variety Saaz. Weather variability during last year s affect s all of the crop s. Žatec hop region is the biggest hop growing region in the Czech republic, is located in the rain shadow of the Krušn

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40106 - Agronomy, plant breeding and plant protection; (Agricultural biotechnology to be 4.4)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/TJ02000193" target="_blank" >TJ02000193: Vývoj alternativních přípravků na ochranu a podporu obranyschopnosti chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-87111-89-5

  • Počet stran knihy

    55

  • Název nakladatele

    Kurent s.r.o.; Česká zemědělská univerzita v Praze

  • Místo vydání

    neuvedeno; Praha

  • Kód UT WoS knihy