Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A85401" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:85401 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/" target="_blank" >https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima
Popis výsledku v původním jazyce
Snad není známějšího hovězího masa než toho od plemene wagyu. Celosvětově se zvyšující zájem o tento skvost japonské gastronomie a účelně zaměřený marketing obklopil chov tohoto dobytka až mnohými legendami. Snaha přiživit se na popularitě označení spojeného s tímto plemenem, jakým je například prestižní pojem Kobe, často vede k mystifikaci zákazníků, kteří pak mohou nabýt mylného dojmu o kvalitě a původu jim nabízeného produktu. Poměrně často se můžeme setkávat s nesourodými informacemi a zaměňovanými pojmy, jež jsou stále a dokola předávány mezi různými informačními zdroji a bohužel se objevují i v publikacích odbornějšího charakteru. A tak cílem tohoto článku je upřesnění a rozšíření některých informací spojených se vznikem a chovem plemene wagyu v Japonsku, ale také vysvětlení důležitých pojmů vztahujících se k produkci a spektru nabídky jeho masa.
Název v anglickém jazyce
Certified Kobe wagyu beef from the Tajima area
Popis výsledku anglicky
Perhaps there is no better known beef than the one from the wagyu breed. The growing worldwide interest in this gem of Japanese gastronomy and purposeful marketing has surrounded the breeding of this cattle with many legends. Due to the great popularity of this certified meat brand, we often encounter misinformation. Thus, the aim of this article is to clarify and expand some of the information associated with the origin and breeding of the wagyu breed in Japan, but also to explain important terms related to the production and range of its meat.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40203 - Husbandry
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Náš chov
ISSN
0027-8068
e-ISSN
0027-8068
Svazek periodika
81
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
17-21
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—