Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A85401" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:85401 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/" target="_blank" >https://www.naschov.cz/casopis/3-2021/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Certifikované hovězí Kobe od plemene wagyu z oblasti Tajima

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Snad není známějšího hovězího masa než toho od plemene wagyu. Celosvětově se zvyšující zájem o tento skvost japonské gastronomie a účelně zaměřený marketing obklopil chov tohoto dobytka až mnohými legendami. Snaha přiživit se na popularitě označení spojeného s tímto plemenem, jakým je například prestižní pojem Kobe, často vede k mystifikaci zákazníků, kteří pak mohou nabýt mylného dojmu o kvalitě a původu jim nabízeného produktu. Poměrně často se můžeme setkávat s nesourodými informacemi a zaměňovanými pojmy, jež jsou stále a dokola předávány mezi různými informačními zdroji a bohužel se objevují i v publikacích odbornějšího charakteru. A tak cílem tohoto článku je upřesnění a rozšíření některých informací spojených se vznikem a chovem plemene wagyu v Japonsku, ale také vysvětlení důležitých pojmů vztahujících se k produkci a spektru nabídky jeho masa.

  • Název v anglickém jazyce

    Certified Kobe wagyu beef from the Tajima area

  • Popis výsledku anglicky

    Perhaps there is no better known beef than the one from the wagyu breed. The growing worldwide interest in this gem of Japanese gastronomy and purposeful marketing has surrounded the breeding of this cattle with many legends. Due to the great popularity of this certified meat brand, we often encounter misinformation. Thus, the aim of this article is to clarify and expand some of the information associated with the origin and breeding of the wagyu breed in Japan, but also to explain important terms related to the production and range of its meat.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40203 - Husbandry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

    0027-8068

  • Svazek periodika

    81

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    17-21

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus