Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Změny technologických vlastností mléka a jeho IR spekter při významné redukci počtu somatických buněk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3A88851" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:88851 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/26722861:_____/21:N0000056

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Změny technologických vlastností mléka a jeho IR spekter při významné redukci počtu somatických buněk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Artificiální redukce (AR-PSB) počtu somatických buněk syrového mléka může ovlivnit jeho vlastnosti z analytického i technologického pohledu. AR-PSB byla pokusně provedena centrifugací u 18 vzorků původního normálního bazénového a abnormálního (obohaceného) bazénového syrového kravského mléka. Změny fyzikálních a technologických ukazatelů byly většinou nevýznamné.

  • Název v anglickém jazyce

    Changes in the technological properties of milk and its IR spectra with a significant reduction in the number of somatic cells

  • Popis výsledku anglicky

    The artificial reduction (AR-PSB) in the somatic cell count of raw milk can effect its properties from an analytical and technological point of view. AR-PSB was experimentally performed by centrifugation of 18 samples of original bulk tank and abnormal (enriched) bulk tank raw cows milk. Changes in physical and technological indicators were mostly insignificant.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010212" target="_blank" >QK21010212: Vývoj metod pro kontrolu manipulace kvality mléka určeného k dalšímu technologickému zpracování a zajištění jeho autenticity.</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

    1212-950X

  • Svazek periodika

    32

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    15-23

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus