Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Hmyz jako nová perspektivní potravina a krmivo

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F21%3AN0000028" target="_blank" >RIV/60460709:41210/21:N0000028 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2021.pdf" target="_blank" >http://www.czechfoodchem.cz/Sbornik_2021.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Hmyz jako nová perspektivní potravina a krmivo

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Využití hmyzu jako alternativního zdroje bílkovin není novinkou a hmyz je v mnoha částech světa pravidelně konzumován. Je pouze na spotřebiteli, aby se rozhodl, zda chce jíst hmyz nebo ne. Legislativní proces v souvislosti se schvalováním hmyzu jako krmiva a nové potraviny probíhá poměrně intenzivně a případní zájemci o tuto problematiku musí sledovat aktuální informace na stránkách Evropské Komise a dalších zainteresovaných institucí. Sborník příspěvků, On-line symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 26-29, ISBN 978-80-7592-102-4

  • Název v anglickém jazyce

    Insects as a new promising food and feed

  • Popis výsledku anglicky

    The use of insects as an alternative source of protein is not new and insects are regularly consumed in many parts of the world. It is up to the consumer to decide whether he wants to eat insects or not. The legislative process in connection with the approval of insects as feed and novel foods is relatively intensive and potential applicants must follow the current information on the websites of the European Commission and other interested institutions. CzechFoodChem 2021, 24.-26. 5. 2021, s. 26-29, ISBN 978-80-7592-102-4

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2021

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů