Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lipid content and fatty acid profile of various European and Canadian hulled and naked oat genotypes

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41210%2F22%3A91955" target="_blank" >RIV/60460709:41210/22:91955 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733521022001692" target="_blank" >https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0733521022001692</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.jcs.2022.103580" target="_blank" >10.1016/j.jcs.2022.103580</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Lipid content and fatty acid profile of various European and Canadian hulled and naked oat genotypes

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study evaluated the lipid content and fatty acid composition of 31 oat genotypes from various countries in Europe and 7 genotypes from Canada as representatives of two different continents and major oat producers. Among the three major fatty acids, significant differences were mostly found in oleic acid rather than in palmitic and linoleic acids. No significant differences were observed in the total quantity of saturated fatty acids. Conversely, significant differences were observed in the monounsaturated fatty acids for the majority of the cases. This study has demonstrated the effect of genotypes on lipid content and the fatty acid composition in oats, regardless they were grown within one season under same climatic conditions.

  • Název v anglickém jazyce

    Lipid content and fatty acid profile of various European and Canadian hulled and naked oat genotypes

  • Popis výsledku anglicky

    This study evaluated the lipid content and fatty acid composition of 31 oat genotypes from various countries in Europe and 7 genotypes from Canada as representatives of two different continents and major oat producers. Among the three major fatty acids, significant differences were mostly found in oleic acid rather than in palmitic and linoleic acids. No significant differences were observed in the total quantity of saturated fatty acids. Conversely, significant differences were observed in the monounsaturated fatty acids for the majority of the cases. This study has demonstrated the effect of genotypes on lipid content and the fatty acid composition in oats, regardless they were grown within one season under same climatic conditions.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE

  • ISSN

    0733-5210

  • e-ISSN

    1095-9963

  • Svazek periodika

    108

  • Číslo periodika v rámci svazku

    NOV 2022

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    0-0

  • Kód UT WoS článku

    000885974100003

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85140807997