Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Estimation of beef carcass conformation carried out at a high-performance abattoir line and based on an impedance method

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F02%3A00004550" target="_blank" >RIV/60460709:41310/02:00004550 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Estimation of beef carcass conformation carried out at a high-performance abattoir line and based on an impedance method

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Using a device (based on a 4-electrode method) for measuring the values of biological tissue impedance at 2 and 120 kHz, the impedance of 293 beef carcasses was identified during the current operation of a high-performance, modern abattoir line. An adapter with variable distance of needle electrodes and a computer-controlled measuring process enabled a fast impedance scanning process. The values recorded by measurements (impedance - imp2, 120 (kHz); warm carcass weight - CW; distance of measuring electrodes - D) and the values subsequently derived were estimated as inde-pendent variables, and subsequently their correlation to the estimated commercial classification values (conformation, fatness) was ascertained. The measurements revealed a relationship(r = 0.8) between conformation and impedance at the frequency of 120 kHz; and a high correlation between "electric volume" (imp120) at the frequency of 120 kHz and the warm carcass weight (CW), expressed by the correlation coefficient r =

  • Název v anglickém jazyce

    Estimation of beef carcass conformation carried out at a high-performance abattoir line and based on an impedance method

  • Popis výsledku anglicky

    Using a device (based on a 4-electrode method) for measuring the values of biological tissue impedance at 2 and 120 kHz, the impedance of 293 beef carcasses was identified during the current operation of a high-performance, modern abattoir line. An adapter with variable distance of needle electrodes and a computer-controlled measuring process enabled a fast impedance scanning process. The values recorded by measurements (impedance - imp2, 120 (kHz); warm carcass weight - CW; distance of measuring electrodes - D) and the values subsequently derived were estimated as inde-pendent variables, and subsequently their correlation to the estimated commercial classification values (conformation, fatness) was ascertained. The measurements revealed a relationship(r = 0.8) between conformation and impedance at the frequency of 120 kHz; and a high correlation between "electric volume" (imp120) at the frequency of 120 kHz and the warm carcass weight (CW), expressed by the correlation coefficient r =

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    JB - Senzory, čidla, měření a regulace

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/GA102%2F01%2F1344" target="_blank" >GA102/01/1344: Elektrické vlastnosti jatečně opracovaných půlek skotu ve vztahu k obsahu a rozdělení tuku v těle</a><br>

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Animal Science

  • ISSN

    1212-1819

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    47

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    155-159

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus