Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

STANOVENÍ DISPERZITY MELIVA PŠENICE, JEČMENE A JEČMENNÉHO SLADU

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F11%3A52186" target="_blank" >RIV/60460709:41310/11:52186 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    STANOVENÍ DISPERZITY MELIVA PŠENICE, JEČMENE A JEČMENNÉHO SLADU

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek se zabývá hodnocením disperzity meliva potravinářských a kmivářských surovin pomocí sítové analýzy. Sítová analýza je klasická metoda, při které je vzorek sypké polydisperzní látky proséván sadou sít s vhodně odstupňovanými otvory. Výsledky sítovéanalýzy meliva ječmene, pšenice a světlého pivovarského sladu, jsou stanoveny pro dezintegraci na diskovém mlýnu při mlecí spáře 0 mm (minimální technická vzdálenost). Výsledkem posuzování jednotlivých produktů mletí bylo tedy stanovení hmotnostního zbytku na jednotlivých sítech a středního statistického rozměru částice pro ječmen, pšenici a světlý pivovarský slad.

  • Název v anglickém jazyce

    DETERMINATION GRIST DISPERSITY - WHEAT, BARLEY AND BARLEY MALT

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the evaluation of grist feeding and raw materials dispersion by using screen analysis. Screen analysis is a classical method in which the sample of polydispersed bulk material is sorted through screens set up with an appropriatelystaggered sieves? mesh. Results of grist screen analysis of barley, wheat and brewer?s malt, are set for disintegration of the disc mill for grinding gap 0 mm (minimum technical distance). Results of the various milling products were determined by weightof residue on each sieve and by the statistical mean particle size of barley, wheat and pale malt brewing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agritech Science

  • ISSN

    1802-8942

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    5

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    1-4

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus