Rozdělení velikosti zrn ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021192" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021192 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/08:00020858
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Size distribution of barley grains
Popis výsledku v původním jazyce
Barley primarily serves as a major animal feed crop; smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. Weight per thousand barley kernels and amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve are main determinants of its quality. On the other hand detailed geometric parameters of cereal grains are also very important for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. The aims of this study were to: - determine the kernel sizes of selected barley cultivars, - to develop five geometric models of barley kernels, and to identify the one which gives the best fit to volumes measured pycnometrically Image analysis was used to determine size parameters of one hundred kernels of chosen varieties of Hordeum vulgare L. The data for every kernel captured were stored for further use, together with the mean, standard deviation (SD), coefficient of variation (CV), and images themselves. The measured d
Název v anglickém jazyce
Size distribution of barley grains
Popis výsledku anglicky
Barley primarily serves as a major animal feed crop; smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. Weight per thousand barley kernels and amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve are main determinants of its quality. On the other hand detailed geometric parameters of cereal grains are also very important for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. The aims of this study were to: - determine the kernel sizes of selected barley cultivars, - to develop five geometric models of barley kernels, and to identify the one which gives the best fit to volumes measured pycnometrically Image analysis was used to determine size parameters of one hundred kernels of chosen varieties of Hordeum vulgare L. The data for every kernel captured were stored for further use, together with the mean, standard deviation (SD), coefficient of variation (CV), and images themselves. The measured d
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008
ISBN
978-80-86238-57-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
—
Název nakladatele
Česká chemická společnost
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
13. 11. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—