Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdělení velikosti zrn ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021192" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021192 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/08:00020858

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Size distribution of barley grains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barley primarily serves as a major animal feed crop; smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. Weight per thousand barley kernels and amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve are main determinants of its quality. On the other hand detailed geometric parameters of cereal grains are also very important for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. The aims of this study were to: - determine the kernel sizes of selected barley cultivars, - to develop five geometric models of barley kernels, and to identify the one which gives the best fit to volumes measured pycnometrically Image analysis was used to determine size parameters of one hundred kernels of chosen varieties of Hordeum vulgare L. The data for every kernel captured were stored for further use, together with the mean, standard deviation (SD), coefficient of variation (CV), and images themselves. The measured d

  • Název v anglickém jazyce

    Size distribution of barley grains

  • Popis výsledku anglicky

    Barley primarily serves as a major animal feed crop; smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. Weight per thousand barley kernels and amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve are main determinants of its quality. On the other hand detailed geometric parameters of cereal grains are also very important for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. The aims of this study were to: - determine the kernel sizes of selected barley cultivars, - to develop five geometric models of barley kernels, and to identify the one which gives the best fit to volumes measured pycnometrically Image analysis was used to determine size parameters of one hundred kernels of chosen varieties of Hordeum vulgare L. The data for every kernel captured were stored for further use, together with the mean, standard deviation (SD), coefficient of variation (CV), and images themselves. The measured d

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Polysaccharides IV, Prague, Czech Republic, 13. 11. - 14. 11. 2008

  • ISBN

    978-80-86238-57-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Česká chemická společnost

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    13. 11. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku