Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Rozdělení velikosti zrn ječmene

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021191" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021191 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/60461373:22340/08:00020861

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Size distribution of barley grains

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Lab

  • Název v anglickém jazyce

    Size distribution of barley grains

  • Popis výsledku anglicky

    Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Lab

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2008

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    CD-ROM of Full Texts CHISA 2008

  • ISBN

    978-80-02-02047-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Process Engineering Publisher

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    27. 8. 2008

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku