Rozdělení velikosti zrn ječmene
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F08%3A00021191" target="_blank" >RIV/60461373:22330/08:00021191 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/60461373:22340/08:00020861
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Size distribution of barley grains
Popis výsledku v původním jazyce
Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Lab
Název v anglickém jazyce
Size distribution of barley grains
Popis výsledku anglicky
Barley is an annual cereal grain, the global production of which totals around 160 million tons, making it the fourth ranked cereal crop both in terms of quantity produced and area cultivated. While it primarily serves as a major animal feed crop, smaller amounts of barley are used in health foods and in the malting process. The size of a barley kernel is one of the main determinants of its quality. Weight per thousand kernels is the usual process indicator of mean kernel size. An additional indicator for malting barley is the amount of grain (free of extraneous material) retained on a 2.5 mm sieve, which should be in the range of 85-90%. These data, however, are not by themselves sufficient for the design of food engineering processes, such as air transport, drying, milling, malting, etc. For this purpose, the geometric parameters of cereal grains are also very important. The aims of this study were to: - develop a methodology for the measurement of barley kernels using the LUCIA (Lab
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2008
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
CD-ROM of Full Texts CHISA 2008
ISBN
978-80-02-02047-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
13
Strana od-do
—
Název nakladatele
Process Engineering Publisher
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
27. 8. 2008
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—