Potenciál tvrdosti zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) jako selekčního znaku v procesu šlechtění
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F07%3A%230000349" target="_blank" >RIV/60193697:_____/07:#0000349 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potenciál tvrdosti zrna ječmene (Hordeum vulgare L.) jako selekčního znaku v procesu šlechtění
Popis výsledku v původním jazyce
Studie uvádí výsledky výzkumu využití tvrdosti obilky ječmene pro predikci sladovniké kvality. Tvrdost obilek byla stanovena třemi metodami: PSI, tvrdosti dle Brabendera a metodou stanovení energie potřebné k mletí vzroku. Byly stanoveny korelace mezi úrovní tvrdosti a vybranými technologickými parametry ječmene a sladu.
Název v anglickém jazyce
Potential of grain hardness of barley (Horedum vulgare L.) as a selection trait in breeding programme
Popis výsledku anglicky
The study present the results of research on the use of barley caryopses hardness for prediction of the malting quality. Grain hardness was determined by three methods: Particle size index (PSI), hardness according to Brabender and grain milling energy.The correlations among methods for determining the kernel hardness were estimated as well among selected technological traits of barley and malt and kernell hardness.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Acta Universitatis agriculuturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
ISSN
1211-8516
e-ISSN
—
Svazek periodika
55
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
99-104
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—