HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A62632" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:62632 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS
Popis výsledku v původním jazyce
Due to the transition of pressing dry hops into bales instead of sacks, where the specific weight is by 22% higher, the attention of growers focuses on moistening of dry hops before baling. On one hand, with higher moisture the hop mustiness hazard increases, and on the other hand, there is a risk of shattered cones with lower moisture. Our task was to find out how hop moisture at baling influences further moisture development and hop quality. In the course of 10 days we observed the moisture of hops stored in bales with an initial moisture ranging from 9.2 to 16.2%. Samples were divided according to moisture into three variants, dry, regular, and moist. Hops were stored right in the space of the hop dryer where the air temperature ranges from 7 to 40oC. At the end of the measurement we carried out a laboratory analysis of all samples to find out about moisture, content of the ? ? bitter acid, and cone shatter. With the moist variant the average moisture dropped during storage from 14
Název v anglickém jazyce
HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS
Popis výsledku anglicky
Due to the transition of pressing dry hops into bales instead of sacks, where the specific weight is by 22% higher, the attention of growers focuses on moistening of dry hops before baling. On one hand, with higher moisture the hop mustiness hazard increases, and on the other hand, there is a risk of shattered cones with lower moisture. Our task was to find out how hop moisture at baling influences further moisture development and hop quality. In the course of 10 days we observed the moisture of hops stored in bales with an initial moisture ranging from 9.2 to 16.2%. Samples were divided according to moisture into three variants, dry, regular, and moist. Hops were stored right in the space of the hop dryer where the air temperature ranges from 7 to 40oC. At the end of the measurement we carried out a laboratory analysis of all samples to find out about moisture, content of the ? ? bitter acid, and cone shatter. With the moist variant the average moisture dropped during storage from 14
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Scientia Agriculturae Bohemica
ISSN
1211-3174
e-ISSN
—
Svazek periodika
44
Číslo periodika v rámci svazku
4
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
243-247
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—