Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A62632" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:62632 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Due to the transition of pressing dry hops into bales instead of sacks, where the specific weight is by 22% higher, the attention of growers focuses on moistening of dry hops before baling. On one hand, with higher moisture the hop mustiness hazard increases, and on the other hand, there is a risk of shattered cones with lower moisture. Our task was to find out how hop moisture at baling influences further moisture development and hop quality. In the course of 10 days we observed the moisture of hops stored in bales with an initial moisture ranging from 9.2 to 16.2%. Samples were divided according to moisture into three variants, dry, regular, and moist. Hops were stored right in the space of the hop dryer where the air temperature ranges from 7 to 40oC. At the end of the measurement we carried out a laboratory analysis of all samples to find out about moisture, content of the ? ? bitter acid, and cone shatter. With the moist variant the average moisture dropped during storage from 14

  • Název v anglickém jazyce

    HUMIDITY AND QUALITY OF BALED HOPS STORED AT GROWERS

  • Popis výsledku anglicky

    Due to the transition of pressing dry hops into bales instead of sacks, where the specific weight is by 22% higher, the attention of growers focuses on moistening of dry hops before baling. On one hand, with higher moisture the hop mustiness hazard increases, and on the other hand, there is a risk of shattered cones with lower moisture. Our task was to find out how hop moisture at baling influences further moisture development and hop quality. In the course of 10 days we observed the moisture of hops stored in bales with an initial moisture ranging from 9.2 to 16.2%. Samples were divided according to moisture into three variants, dry, regular, and moist. Hops were stored right in the space of the hop dryer where the air temperature ranges from 7 to 40oC. At the end of the measurement we carried out a laboratory analysis of all samples to find out about moisture, content of the ? ? bitter acid, and cone shatter. With the moist variant the average moisture dropped during storage from 14

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Scientia Agriculturae Bohemica

  • ISSN

    1211-3174

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    44

  • Číslo periodika v rámci svazku

    4

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    243-247

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus