Influence of humidity on the quality of baled hops at grower
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60199" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60199 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Influence of humidity on the quality of baled hops at grower
Popis výsledku v původním jazyce
Nowadays, in most of cases cured hops is pressed into square bales instead of round bales. The specific weight of packaged hop is about 22% higher in the square bale and intensity of moistening of packaged hop is very important in this case. There is a increased risk of damping of hops in the square bale when the moistening intensity is too high. In the opposite case is increased risk of destruction of hop cones due to low moistening intensity. The aim of this work was find out an influence of the intensity of moistening of hops before pressing into the square bales on the development of humidity and quality of hops after pressing during storage at grower. There were pressed square bales with humidity of hops from 9,2% to 16,2%. The square bales with hop?s humidity 9-10% represented a dry variant, square bales with hop?s humidity 11-12% represented an normal variant and square bales with hop?s humidity 13% and higher represented a wet variant. The square bales were stored on the first
Název v anglickém jazyce
Influence of humidity on the quality of baled hops at grower
Popis výsledku anglicky
Nowadays, in most of cases cured hops is pressed into square bales instead of round bales. The specific weight of packaged hop is about 22% higher in the square bale and intensity of moistening of packaged hop is very important in this case. There is a increased risk of damping of hops in the square bale when the moistening intensity is too high. In the opposite case is increased risk of destruction of hop cones due to low moistening intensity. The aim of this work was find out an influence of the intensity of moistening of hops before pressing into the square bales on the development of humidity and quality of hops after pressing during storage at grower. There were pressed square bales with humidity of hops from 9,2% to 16,2%. The square bales with hop?s humidity 9-10% represented a dry variant, square bales with hop?s humidity 11-12% represented an normal variant and square bales with hop?s humidity 13% and higher represented a wet variant. The square bales were stored on the first
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agronomy Research
ISSN
1406-894X
e-ISSN
—
Svazek periodika
11
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
8
Strana od-do
117-124
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—