Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Influence of humidity on the quality of baled hops at grower

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A60199" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:60199 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Influence of humidity on the quality of baled hops at grower

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Nowadays, in most of cases cured hops is pressed into square bales instead of round bales. The specific weight of packaged hop is about 22% higher in the square bale and intensity of moistening of packaged hop is very important in this case. There is a increased risk of damping of hops in the square bale when the moistening intensity is too high. In the opposite case is increased risk of destruction of hop cones due to low moistening intensity. The aim of this work was find out an influence of the intensity of moistening of hops before pressing into the square bales on the development of humidity and quality of hops after pressing during storage at grower. There were pressed square bales with humidity of hops from 9,2% to 16,2%. The square bales with hop?s humidity 9-10% represented a dry variant, square bales with hop?s humidity 11-12% represented an normal variant and square bales with hop?s humidity 13% and higher represented a wet variant. The square bales were stored on the first

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of humidity on the quality of baled hops at grower

  • Popis výsledku anglicky

    Nowadays, in most of cases cured hops is pressed into square bales instead of round bales. The specific weight of packaged hop is about 22% higher in the square bale and intensity of moistening of packaged hop is very important in this case. There is a increased risk of damping of hops in the square bale when the moistening intensity is too high. In the opposite case is increased risk of destruction of hop cones due to low moistening intensity. The aim of this work was find out an influence of the intensity of moistening of hops before pressing into the square bales on the development of humidity and quality of hops after pressing during storage at grower. There were pressed square bales with humidity of hops from 9,2% to 16,2%. The square bales with hop?s humidity 9-10% represented a dry variant, square bales with hop?s humidity 11-12% represented an normal variant and square bales with hop?s humidity 13% and higher represented a wet variant. The square bales were stored on the first

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B071" target="_blank" >QI101B071: Inovace systémů pěstování a zpracování chmele zaměřená na zvýšení kvality konečného produktu</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

    117-124

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus