Energetická náročnost šrotování různých druhů sladu
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F13%3A63291" target="_blank" >RIV/60460709:41310/13:63291 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Energetická náročnost šrotování různých druhů sladu
Popis výsledku v původním jazyce
Šrotování sladu je jeden z procesů v pivovarnictví, kde se spotřebovává energie. Pro měření spotřeby energie byl použit dvouválcový šrotovník a dispergátor. Byl šrotován světlý,mnichovský, karamelový a barvicí slad. Dále byla vyhodnocena jemnost mletí uvšech druhů sladu ve všech použitých zařízení.
Název v anglickém jazyce
Energy consumption of grinding of different types of malt
Popis výsledku anglicky
Malt grinding is one of the processes in brewing, where the energy is need. To measure the energy consumption was used two-roller grinder and dispersant. It was grinding light, munich, caramel and coloring malt. It was evaluated fineness of all types ofmalt in all used equipment.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agritech Science
ISSN
1802-8942
e-ISSN
—
Svazek periodika
7
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
1-4
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—