Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70616" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70616 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this paper is to show how to use the calculation model of milking parlors for different basic operating parameters which could be used for solution of the principal questions important for choosing, optimization and evaluation of a milking parlor in the conditions of Latvian agriculture. The choosing and evaluation of the milking parlor parameters is based on the available information and results of previous research in dairy farms in Latvia, using the mathematical model created in the Czech Republic. Time for milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable evaluation and choosing of a suitable milking parlor for the dairy farms with capacity 1 000 cows, 2 000 cows and 3 000 cows. Comparison of rotary milking parlors with 80 and 40 milking stalls and 4 or 6 milkers showed that the number of milking stalls in the milking parlor does not increase the milking capacity, if there is not increased number of milkers, but the maximum number of operators must be co
Název v anglickém jazyce
Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia
Popis výsledku anglicky
The aim of this paper is to show how to use the calculation model of milking parlors for different basic operating parameters which could be used for solution of the principal questions important for choosing, optimization and evaluation of a milking parlor in the conditions of Latvian agriculture. The choosing and evaluation of the milking parlor parameters is based on the available information and results of previous research in dairy farms in Latvia, using the mathematical model created in the Czech Republic. Time for milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable evaluation and choosing of a suitable milking parlor for the dairy farms with capacity 1 000 cows, 2 000 cows and 3 000 cows. Comparison of rotary milking parlors with 80 and 40 milking stalls and 4 or 6 milkers showed that the number of milking stalls in the milking parlor does not increase the milking capacity, if there is not increased number of milkers, but the maximum number of operators must be co
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
15th International Scientific Conference on Engineering for Rural Development
ISBN
—
ISSN
1691-3043
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
31-36
Název nakladatele
Latvia University of Agriculture
Místo vydání
Jelgava; Latvia
Místo konání akce
Jelgava; Latvia
Datum konání akce
25. 5. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—