Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70616" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70616 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this paper is to show how to use the calculation model of milking parlors for different basic operating parameters which could be used for solution of the principal questions important for choosing, optimization and evaluation of a milking parlor in the conditions of Latvian agriculture. The choosing and evaluation of the milking parlor parameters is based on the available information and results of previous research in dairy farms in Latvia, using the mathematical model created in the Czech Republic. Time for milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable evaluation and choosing of a suitable milking parlor for the dairy farms with capacity 1 000 cows, 2 000 cows and 3 000 cows. Comparison of rotary milking parlors with 80 and 40 milking stalls and 4 or 6 milkers showed that the number of milking stalls in the milking parlor does not increase the milking capacity, if there is not increased number of milkers, but the maximum number of operators must be co

  • Název v anglickém jazyce

    Optimization of choosing and evaluation of milking parlors for dairy farms in Latvia

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this paper is to show how to use the calculation model of milking parlors for different basic operating parameters which could be used for solution of the principal questions important for choosing, optimization and evaluation of a milking parlor in the conditions of Latvian agriculture. The choosing and evaluation of the milking parlor parameters is based on the available information and results of previous research in dairy farms in Latvia, using the mathematical model created in the Czech Republic. Time for milking and the final specific direct costs are the main parameters, which enable evaluation and choosing of a suitable milking parlor for the dairy farms with capacity 1 000 cows, 2 000 cows and 3 000 cows. Comparison of rotary milking parlors with 80 and 40 milking stalls and 4 or 6 milkers showed that the number of milking stalls in the milking parlor does not increase the milking capacity, if there is not increased number of milkers, but the maximum number of operators must be co

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    15th International Scientific Conference on Engineering for Rural Development

  • ISBN

  • ISSN

    1691-3043

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    31-36

  • Název nakladatele

    Latvia University of Agriculture

  • Místo vydání

    Jelgava; Latvia

  • Místo konání akce

    Jelgava; Latvia

  • Datum konání akce

    25. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku