Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70872" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70872 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Current problems of the present technology of hop growing include complex innovation in the drying process in existing belt dryers. The drying parameters were monitored by means of continuously recording data- loggers and a laboratory analysis of the samples (hop moisture, alpha bitter acids, hop storage index). The drying process revealed that the hops are virtually dry (10±2.0% of moisture content) already at the end of the second belt, or possibly at the beginning of the third belt. The hop drying proved that hops are considerably over-dried (moisture content of 4 to 8 %) and are subsequently adjusted through conditioning to the final moisture content of 8-10%. Over-drying leads to a substantial shattering of hop cones, a factor which renders the manipulation with hops for further processing more difficult, leading to larger losses in the lupulin content.

  • Název v anglickém jazyce

    Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers

  • Popis výsledku anglicky

    Current problems of the present technology of hop growing include complex innovation in the drying process in existing belt dryers. The drying parameters were monitored by means of continuously recording data- loggers and a laboratory analysis of the samples (hop moisture, alpha bitter acids, hop storage index). The drying process revealed that the hops are virtually dry (10±2.0% of moisture content) already at the end of the second belt, or possibly at the beginning of the third belt. The hop drying proved that hops are considerably over-dried (moisture content of 4 to 8 %) and are subsequently adjusted through conditioning to the final moisture content of 8-10%. Over-drying leads to a substantial shattering of hop cones, a factor which renders the manipulation with hops for further processing more difficult, leading to larger losses in the lupulin content.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    6th International Conference on Trends in Agricultural Engineering 2016, TAE 2016

  • ISBN

    978-80-213-2682-8

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    557-563

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague - Faculty of Engineering

  • Místo vydání

    Prague

  • Místo konání akce

    CULS Prague

  • Datum konání akce

    7. 9. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000390603400088