Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70872" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70872 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers
Popis výsledku v původním jazyce
Current problems of the present technology of hop growing include complex innovation in the drying process in existing belt dryers. The drying parameters were monitored by means of continuously recording data- loggers and a laboratory analysis of the samples (hop moisture, alpha bitter acids, hop storage index). The drying process revealed that the hops are virtually dry (10±2.0% of moisture content) already at the end of the second belt, or possibly at the beginning of the third belt. The hop drying proved that hops are considerably over-dried (moisture content of 4 to 8 %) and are subsequently adjusted through conditioning to the final moisture content of 8-10%. Over-drying leads to a substantial shattering of hop cones, a factor which renders the manipulation with hops for further processing more difficult, leading to larger losses in the lupulin content.
Název v anglickém jazyce
Analysis of the technological process of hop drying in belt dryers
Popis výsledku anglicky
Current problems of the present technology of hop growing include complex innovation in the drying process in existing belt dryers. The drying parameters were monitored by means of continuously recording data- loggers and a laboratory analysis of the samples (hop moisture, alpha bitter acids, hop storage index). The drying process revealed that the hops are virtually dry (10±2.0% of moisture content) already at the end of the second belt, or possibly at the beginning of the third belt. The hop drying proved that hops are considerably over-dried (moisture content of 4 to 8 %) and are subsequently adjusted through conditioning to the final moisture content of 8-10%. Over-drying leads to a substantial shattering of hop cones, a factor which renders the manipulation with hops for further processing more difficult, leading to larger losses in the lupulin content.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
6th International Conference on Trends in Agricultural Engineering 2016, TAE 2016
ISBN
978-80-213-2682-8
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
557-563
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences Prague - Faculty of Engineering
Místo vydání
Prague
Místo konání akce
CULS Prague
Datum konání akce
7. 9. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000390603400088