Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Parameters of the drying medium and dried hops in belt dryer.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A75223" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:75223 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/17:N0000002

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/35/2017-RAE" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/35/2017-RAE</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/35/2017-RAE" target="_blank" >10.17221/35/2017-RAE</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Parameters of the drying medium and dried hops in belt dryer.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    An important factor in hop growing is the process of drying. For this purpose belt dryers with follow-up conditioning are the most widespread but they are not ideal. In this respect, an analysis of the drying process was carried out in the belt dryer of Agrospol Velká Bystřice Co., Ltd. for the Saaz hop variety. Drying parameters were monitored by means of fixed sensors, continuously sensing data loggers and samples taken for laboratory analysis (hop moisture, alpha and beta bitter acids, Hop Storage Index HSI). The process of drying showed that hops are practically dry (cca 10%) already at the end of the second belt or possibly at the beginning of the third belt. It was also proved that hops are over-dried (moisture of 4 to 8%) and then they are adjusted by conditioning to the final moisture content of 8-10%. Excessive drying leads to cone disintegration, which makes any manipulation with hops for purposes of further processing difficult and results in greater losses of lupulin.

  • Název v anglickém jazyce

    Parameters of the drying medium and dried hops in belt dryer.

  • Popis výsledku anglicky

    An important factor in hop growing is the process of drying. For this purpose belt dryers with follow-up conditioning are the most widespread but they are not ideal. In this respect, an analysis of the drying process was carried out in the belt dryer of Agrospol Velká Bystřice Co., Ltd. for the Saaz hop variety. Drying parameters were monitored by means of fixed sensors, continuously sensing data loggers and samples taken for laboratory analysis (hop moisture, alpha and beta bitter acids, Hop Storage Index HSI). The process of drying showed that hops are practically dry (cca 10%) already at the end of the second belt or possibly at the beginning of the third belt. It was also proved that hops are over-dried (moisture of 4 to 8%) and then they are adjusted by conditioning to the final moisture content of 8-10%. Excessive drying leads to cone disintegration, which makes any manipulation with hops for purposes of further processing difficult and results in greater losses of lupulin.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Agricultural Engineering (Zemědělská technika)

  • ISSN

    1212-9151

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    N

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    24-32

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85041587674