Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Theoretical analysis of the technological process of hop drying

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73526" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73526 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Theoretical analysis of the technological process of hop drying

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article is aimed at the current questions concerning hop drying, a proces which represents a significant part of energy consumption for hop producers. The drying proces and the actual implementation necessarily depend on the knowledge of the entire proces calculation that is why the paper introduction outlines simplified issues concerning a theoretical dryer following the H-x chart. An experimental measurement was carried out in an operating belt dryer.It included measurements of the drying medium thermal and moisture parameters and of the drying hop qualitative parameters. These drying parameters were monitored by means of continuously recording dataloggers and of a laboratory analysis of the samples. The drying proces revealed that hops are practically dry (cca 10% of moisture content) already at the end of the second belt. It was also proven that hops are excessively dried (moisture content of 4 to 8%), adjusted to their final moisture of 8-10% through conditioning. Excessive drying results in

  • Název v anglickém jazyce

    Theoretical analysis of the technological process of hop drying

  • Popis výsledku anglicky

    The article is aimed at the current questions concerning hop drying, a proces which represents a significant part of energy consumption for hop producers. The drying proces and the actual implementation necessarily depend on the knowledge of the entire proces calculation that is why the paper introduction outlines simplified issues concerning a theoretical dryer following the H-x chart. An experimental measurement was carried out in an operating belt dryer.It included measurements of the drying medium thermal and moisture parameters and of the drying hop qualitative parameters. These drying parameters were monitored by means of continuously recording dataloggers and of a laboratory analysis of the samples. The drying proces revealed that hops are practically dry (cca 10% of moisture content) already at the end of the second belt. It was also proven that hops are excessively dried (moisture content of 4 to 8%), adjusted to their final moisture of 8-10% through conditioning. Excessive drying results in

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    859-865

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85019565186