CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70980" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70980 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS
Popis výsledku v původním jazyce
Hop drying takes a significant part in growers’ costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60°C for 6-9 hours to the final moisture content of about 10%. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The paper describes the design and builds an experimental chamber dryer. The experimental chamber drier was tested at harvest 2015. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40°C. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will make it possible to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.
Název v anglickém jazyce
CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS
Popis výsledku anglicky
Hop drying takes a significant part in growers’ costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60°C for 6-9 hours to the final moisture content of about 10%. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The paper describes the design and builds an experimental chamber dryer. The experimental chamber drier was tested at harvest 2015. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40°C. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will make it possible to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GB - Zemědělské stroje a stavby
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
6th International Conference on Trends in Agricultural Engineering
ISBN
978-80-213-2649-1
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
179-185
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences Prague
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
7. 9. 2016
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000390603400029