Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F16%3A70980" target="_blank" >RIV/60460709:41310/16:70980 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hop drying takes a significant part in growers’ costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60°C for 6-9 hours to the final moisture content of about 10%. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The paper describes the design and builds an experimental chamber dryer. The experimental chamber drier was tested at harvest 2015. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40°C. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will make it possible to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.

  • Název v anglickém jazyce

    CONSTRUCTION AND VERIFICATION OF AN EXPERIMENTAL CHAMBER DRYER FOR DRYING HOPS

  • Popis výsledku anglicky

    Hop drying takes a significant part in growers’ costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60°C for 6-9 hours to the final moisture content of about 10%. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The paper describes the design and builds an experimental chamber dryer. The experimental chamber drier was tested at harvest 2015. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40°C. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will make it possible to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    6th International Conference on Trends in Agricultural Engineering

  • ISBN

    978-80-213-2649-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    179-185

  • Název nakladatele

    Czech University of Life Sciences Prague

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    7. 9. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000390603400029