Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73696" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73696 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Hop drying takes a significant part in growers costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60 degree Celsius for 6-9 hours to the final moisture content of about 10 percent. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The experimental chamber dryer was tested at harvest in 2016. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40 degree Celsius. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will enable to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.

  • Název v anglickém jazyce

    Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures

  • Popis výsledku anglicky

    Hop drying takes a significant part in growers costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60 degree Celsius for 6-9 hours to the final moisture content of about 10 percent. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The experimental chamber dryer was tested at harvest in 2016. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40 degree Celsius. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will enable to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40500 - Other agricultural sciences

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    713-719

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85019623097