Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73696" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73696 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures
Popis výsledku v původním jazyce
Hop drying takes a significant part in growers costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60 degree Celsius for 6-9 hours to the final moisture content of about 10 percent. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The experimental chamber dryer was tested at harvest in 2016. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40 degree Celsius. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will enable to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.
Název v anglickém jazyce
Experimental chamber dryer for drying hops at low temperatures
Popis výsledku anglicky
Hop drying takes a significant part in growers costs of the final product processing. The current drying technology is based on drying at the drying air temperature of 55-60 degree Celsius for 6-9 hours to the final moisture content of about 10 percent. However, the process results in irreversible transformations and losses of, inter alia, heat labile substances contained in hops. The experimental chamber dryer was tested at harvest in 2016. Assays hop drying were carried out at a temperature of the drying medium 40 degree Celsius. The research results in the form of an experimental new experimental chamber dryer will be used for testing of drying technologies at lower temperatures of the drying medium. This is what will enable to preserve the quality of aroma as well as other characteristics of the components contained in hops.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Agronomy Research
ISSN
1406-894X
e-ISSN
—
Svazek periodika
15
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
7
Strana od-do
713-719
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85019623097