Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F19%3A81662" target="_blank" >RIV/60460709:41310/19:81662 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://2019.tae-conference.cz/proceeding/TAE2019-029-Petr-Hermanek.pdf" target="_blank" >https://2019.tae-conference.cz/proceeding/TAE2019-029-Petr-Hermanek.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The drying temperature during the measurement reached 60 degrees Celsius (conventional method) and 40 degrees Celsius (low temperature method). During this measurement, we monitored the output qualitative parameters of the Saaz hop variety in the form of essential oils. During the measurement, an analytical method to determine humulinones, which are one of the components of essential oils in hops and hop products, was newly developed. The measurement confirmed that when drying hops in chamber dryer at a temperature of the drying medium being 40 degrees Celsius, the drying period is extended by approx. 46%. The graphs clearly show the difference in the amount of essential oils contained in the hops dried at 60 degrees Celsius and 40 degrees Celsius. Based on the analytical results it can be concluded that by drying a large majority of the essential oil components is reduced to the approximately same extent, therefore the relative representation in the mixture does not change significantly.

  • Název v anglickém jazyce

    QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER

  • Popis výsledku anglicky

    The drying temperature during the measurement reached 60 degrees Celsius (conventional method) and 40 degrees Celsius (low temperature method). During this measurement, we monitored the output qualitative parameters of the Saaz hop variety in the form of essential oils. During the measurement, an analytical method to determine humulinones, which are one of the components of essential oils in hops and hop products, was newly developed. The measurement confirmed that when drying hops in chamber dryer at a temperature of the drying medium being 40 degrees Celsius, the drying period is extended by approx. 46%. The graphs clearly show the difference in the amount of essential oils contained in the hops dried at 60 degrees Celsius and 40 degrees Celsius. Based on the analytical results it can be concluded that by drying a large majority of the essential oil components is reduced to the approximately same extent, therefore the relative representation in the mixture does not change significantly.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    PROCEEDING OF 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON TRENDS IN AGRICULTURAL ENGINEERING 2019

  • ISBN

    978-80-213-2953-9

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    159-164

  • Název nakladatele

    Česká zemědělská univerzita v Praze, Kamýcká 129, Praha 160 21, CZECH REPUBLIC

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Praha

  • Datum konání akce

    17. 9. 2019

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    000521578500029