QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F19%3A81662" target="_blank" >RIV/60460709:41310/19:81662 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://2019.tae-conference.cz/proceeding/TAE2019-029-Petr-Hermanek.pdf" target="_blank" >https://2019.tae-conference.cz/proceeding/TAE2019-029-Petr-Hermanek.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER
Popis výsledku v původním jazyce
The drying temperature during the measurement reached 60 degrees Celsius (conventional method) and 40 degrees Celsius (low temperature method). During this measurement, we monitored the output qualitative parameters of the Saaz hop variety in the form of essential oils. During the measurement, an analytical method to determine humulinones, which are one of the components of essential oils in hops and hop products, was newly developed. The measurement confirmed that when drying hops in chamber dryer at a temperature of the drying medium being 40 degrees Celsius, the drying period is extended by approx. 46%. The graphs clearly show the difference in the amount of essential oils contained in the hops dried at 60 degrees Celsius and 40 degrees Celsius. Based on the analytical results it can be concluded that by drying a large majority of the essential oil components is reduced to the approximately same extent, therefore the relative representation in the mixture does not change significantly.
Název v anglickém jazyce
QUALITY OF HOPS AT DIFFERENT DRYING TEMPERATURES IN CHAMBER DRYER
Popis výsledku anglicky
The drying temperature during the measurement reached 60 degrees Celsius (conventional method) and 40 degrees Celsius (low temperature method). During this measurement, we monitored the output qualitative parameters of the Saaz hop variety in the form of essential oils. During the measurement, an analytical method to determine humulinones, which are one of the components of essential oils in hops and hop products, was newly developed. The measurement confirmed that when drying hops in chamber dryer at a temperature of the drying medium being 40 degrees Celsius, the drying period is extended by approx. 46%. The graphs clearly show the difference in the amount of essential oils contained in the hops dried at 60 degrees Celsius and 40 degrees Celsius. Based on the analytical results it can be concluded that by drying a large majority of the essential oil components is reduced to the approximately same extent, therefore the relative representation in the mixture does not change significantly.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
PROCEEDING OF 7TH INTERNATIONAL CONFERENCE ON TRENDS IN AGRICULTURAL ENGINEERING 2019
ISBN
978-80-213-2953-9
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
159-164
Název nakladatele
Česká zemědělská univerzita v Praze, Kamýcká 129, Praha 160 21, CZECH REPUBLIC
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
17. 9. 2019
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
000521578500029