Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77023" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77023 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/14864347:_____/18:N0000004

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE" target="_blank" >10.17221/482/2018-PSE</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils

  • Popis výsledku v původním jazyce

    In terms of content, the paper is aimed at analyzing and comparing the quality of fresh green hops and hops dried at two drying temperatures of 55 deg. C (in the traditional manner) and 40 deg. C (using the so-called gentle drying), regarding the maximum preservation of hop essential oils. Comparative experiments were carried out in experimental chamber dryer for the Saaz and Harmonie Czech hop varieties. Compared to fresh hops, the amount of hop oils decreased by 10 % when dried at 40 deg. C and by 36 % (Saaz) and 43 % (Harmonie) when dried at 55 deg. C. These losses can be considered significant, especially for hops intended for late and dry beer hopping.

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils

  • Popis výsledku anglicky

    In terms of content, the paper is aimed at analyzing and comparing the quality of fresh green hops and hops dried at two drying temperatures of 55 deg. C (in the traditional manner) and 40 deg. C (using the so-called gentle drying), regarding the maximum preservation of hop essential oils. Comparative experiments were carried out in experimental chamber dryer for the Saaz and Harmonie Czech hop varieties. Compared to fresh hops, the amount of hop oils decreased by 10 % when dried at 40 deg. C and by 36 % (Saaz) and 43 % (Harmonie) when dried at 55 deg. C. These losses can be considered significant, especially for hops intended for late and dry beer hopping.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Plant, Soil and Environment

  • ISSN

    1214-1178

  • e-ISSN

    1805-9368

  • Svazek periodika

    64

  • Číslo periodika v rámci svazku

    10

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    512-516

  • Kód UT WoS článku

    000447285400007

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85056326620