Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A77023" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:77023 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/14864347:_____/18:N0000004
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/482/2018-PSE" target="_blank" >10.17221/482/2018-PSE</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils
Popis výsledku v původním jazyce
In terms of content, the paper is aimed at analyzing and comparing the quality of fresh green hops and hops dried at two drying temperatures of 55 deg. C (in the traditional manner) and 40 deg. C (using the so-called gentle drying), regarding the maximum preservation of hop essential oils. Comparative experiments were carried out in experimental chamber dryer for the Saaz and Harmonie Czech hop varieties. Compared to fresh hops, the amount of hop oils decreased by 10 % when dried at 40 deg. C and by 36 % (Saaz) and 43 % (Harmonie) when dried at 55 deg. C. These losses can be considered significant, especially for hops intended for late and dry beer hopping.
Název v anglickém jazyce
Effect of drying temperature on the content and composition of hop oils
Popis výsledku anglicky
In terms of content, the paper is aimed at analyzing and comparing the quality of fresh green hops and hops dried at two drying temperatures of 55 deg. C (in the traditional manner) and 40 deg. C (using the so-called gentle drying), regarding the maximum preservation of hop essential oils. Comparative experiments were carried out in experimental chamber dryer for the Saaz and Harmonie Czech hop varieties. Compared to fresh hops, the amount of hop oils decreased by 10 % when dried at 40 deg. C and by 36 % (Saaz) and 43 % (Harmonie) when dried at 55 deg. C. These losses can be considered significant, especially for hops intended for late and dry beer hopping.
Klasifikace
Druh
J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science
CEP obor
—
OECD FORD obor
40101 - Agriculture
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QJ1510004" target="_blank" >QJ1510004: Šetrný způsob konzervace pivovarských a dalších cenných látek chmele</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant, Soil and Environment
ISSN
1214-1178
e-ISSN
1805-9368
Svazek periodika
64
Číslo periodika v rámci svazku
10
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
512-516
Kód UT WoS článku
000447285400007
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85056326620