Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modification of the rheological properties of honey in thehoneycombs by the high frequency heating prior to honey extraction

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F17%3A73759" target="_blank" >RIV/60460709:41310/17:73759 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Modification of the rheological properties of honey in thehoneycombs by the high frequency heating prior to honey extraction

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This paper addresses the issue of the extraction of highly viscous honey from the honeycombs. High viscosity can be caused by many factors. In the operational practice it is mainly about the difficult conditions (cold weather), post seasonal honey extraction or honey with naturally high viscosity (honeydew honeys). The objective was to design and validate a technology that will enable to reduce the viscosity of honey in the honeycombs by the high frequency háeating and increase the effectiveness of honey extraction. The experimental part is based on the high frequency heating of honey, so called dielectric heating. In this process the heating of honey occurs evenly throughout the full volume of the honeycomb. To verify the proposed procedure, several groups of samples of the capped honeycombs were selected that contained honey of different botanical origin and rheological properties. For heating of the honeycombs, a high frequency chamber was prepared in the laboratory conditions. Honeycombs were pla

  • Název v anglickém jazyce

    Modification of the rheological properties of honey in thehoneycombs by the high frequency heating prior to honey extraction

  • Popis výsledku anglicky

    This paper addresses the issue of the extraction of highly viscous honey from the honeycombs. High viscosity can be caused by many factors. In the operational practice it is mainly about the difficult conditions (cold weather), post seasonal honey extraction or honey with naturally high viscosity (honeydew honeys). The objective was to design and validate a technology that will enable to reduce the viscosity of honey in the honeycombs by the high frequency háeating and increase the effectiveness of honey extraction. The experimental part is based on the high frequency heating of honey, so called dielectric heating. In this process the heating of honey occurs evenly throughout the full volume of the honeycomb. To verify the proposed procedure, several groups of samples of the capped honeycombs were selected that contained honey of different botanical origin and rheological properties. For heating of the honeycombs, a high frequency chamber was prepared in the laboratory conditions. Honeycombs were pla

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20302 - Applied mechanics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    15

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    720-728

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85019552444