Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Energy valorisation of citrus peel waste by torrefaction treatment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F18%3A76637" target="_blank" >RIV/60460709:41310/18:76637 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.029" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.029</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15159/AR.18.029" target="_blank" >10.15159/AR.18.029</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Energy valorisation of citrus peel waste by torrefaction treatment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The article deals with the issue of processing and utilization of citrus peel, which often ends unused with other biodegradable waste. The research is concerned with the energy potential of this raw material and its torrefaction conversion. The tested materials were orange peel (Citrus sinensis Osbeck cv Valencia, Citrus sinensis Osbeck cv Murcia) and grapefruit peel (Citrus paradise Ruby red). Samples of dried materials underwent torrefaction treatment at 225 oC, 250 oC and 275 oC for 30 minutes. Samples before and after torrefaction were analysed for proximate and elemental composition and for calorific value. Consequently, stoichiometric combustion analyses were done. The torrefaction was performed in a LECO TGA 701 thermogravimetric analyzer under nitrogen atmosphere. The results of proximate and elemental analysis showed positive influence of torrefaction on the samples. The highest net calorific value for orange peel is 24,97 MJ kg-1 at the temperature of 275 oC. The greatest differences in net

  • Název v anglickém jazyce

    Energy valorisation of citrus peel waste by torrefaction treatment

  • Popis výsledku anglicky

    The article deals with the issue of processing and utilization of citrus peel, which often ends unused with other biodegradable waste. The research is concerned with the energy potential of this raw material and its torrefaction conversion. The tested materials were orange peel (Citrus sinensis Osbeck cv Valencia, Citrus sinensis Osbeck cv Murcia) and grapefruit peel (Citrus paradise Ruby red). Samples of dried materials underwent torrefaction treatment at 225 oC, 250 oC and 275 oC for 30 minutes. Samples before and after torrefaction were analysed for proximate and elemental composition and for calorific value. Consequently, stoichiometric combustion analyses were done. The torrefaction was performed in a LECO TGA 701 thermogravimetric analyzer under nitrogen atmosphere. The results of proximate and elemental analysis showed positive influence of torrefaction on the samples. The highest net calorific value for orange peel is 24,97 MJ kg-1 at the temperature of 275 oC. The greatest differences in net

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20704 - Energy and fuels

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Agronomy Research

  • ISSN

    1406-894X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    16

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    276-285

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85048338405