Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of the Interaction between Thermal Modification Temperature and Cutting Parameters on the Quality of Oak Wood

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41320%2F18%3A77763" target="_blank" >RIV/60460709:41320/18:77763 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.15376/biores.13.1.1251-1264" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.15376/biores.13.1.1251-1264</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.15376/biores.13.1.1251-1264" target="_blank" >10.15376/biores.13.1.1251-1264</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of the Interaction between Thermal Modification Temperature and Cutting Parameters on the Quality of Oak Wood

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Selected parameters and their effects were analyzed relative to the surface quality of thermally modified oak wood (Quercus cerris), which was evaluated using the mean arithmetic deviation of the roughness profile (R-a) during planar milling. Each measurement was taken at various parameters of the milling process, such as cutting speed, feed rate, tool geometry, and thermal treatment of the material. The measured results were compared with results measured on thermally untreated specimens (20 degrees C). The total amount of material removal was 1 mm. These characteristics were measured using a contact profilometer. Based on the results, thermal modification did not have a statistically significant effect on the roughness. The feed rate, rake angle, and cutting speed had the most significant effects on the monitored characteristic. The lowest average roughness values were found with a rake angle of 25 degrees, feed rate of 4 m/min, and cutting speed of 40 m/s. Increasing the cutting speed led to a red

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of the Interaction between Thermal Modification Temperature and Cutting Parameters on the Quality of Oak Wood

  • Popis výsledku anglicky

    Selected parameters and their effects were analyzed relative to the surface quality of thermally modified oak wood (Quercus cerris), which was evaluated using the mean arithmetic deviation of the roughness profile (R-a) during planar milling. Each measurement was taken at various parameters of the milling process, such as cutting speed, feed rate, tool geometry, and thermal treatment of the material. The measured results were compared with results measured on thermally untreated specimens (20 degrees C). The total amount of material removal was 1 mm. These characteristics were measured using a contact profilometer. Based on the results, thermal modification did not have a statistically significant effect on the roughness. The feed rate, rake angle, and cutting speed had the most significant effects on the monitored characteristic. The lowest average roughness values were found with a rake angle of 25 degrees, feed rate of 4 m/min, and cutting speed of 40 m/s. Increasing the cutting speed led to a red

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20502 - Paper and wood

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    BioResources

  • ISSN

    1930-2126

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    13

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    14

  • Strana od-do

    1251-1264

  • Kód UT WoS článku

    000427790000092

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85041362645