Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

A Survey of the Knowledge of Truffles among Polish Foresters and Implications for Environmental Education

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41320%2F19%3A81025" target="_blank" >RIV/60460709:41320/19:81025 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/1999-4907/10/5/365/htm" target="_blank" >https://www.mdpi.com/1999-4907/10/5/365/htm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/f10050365" target="_blank" >10.3390/f10050365</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    A Survey of the Knowledge of Truffles among Polish Foresters and Implications for Environmental Education

  • Popis výsledku v původním jazyce

    While the use of truffles in Poland has a long tradition, for historical reasons this knowledge was almost lost. Currently, truffles and truffle orchards are again receiving public attention. For example, the Polish State Forests supported the establishment of truffle orchards by the Forestry Research Institute. In recent years, knowledge concerning these unique hypogeous fungi has been disseminated systematically through scientific and popular publications, films, and electronic media. This study investigates the awareness of economically and culinary valued truffle fungi (Tuber spp.) among more than 1400 Polish foresters. The results show that 70% of interviewees were familiar with historical and contemporary information about growing and using truffles in Poland. Based on respondents age, education, type of work, and gender we attempted to identify whether these elements were associated with the state of knowledge about truffles. The results indicated that younger foresters were better informed ab

  • Název v anglickém jazyce

    A Survey of the Knowledge of Truffles among Polish Foresters and Implications for Environmental Education

  • Popis výsledku anglicky

    While the use of truffles in Poland has a long tradition, for historical reasons this knowledge was almost lost. Currently, truffles and truffle orchards are again receiving public attention. For example, the Polish State Forests supported the establishment of truffle orchards by the Forestry Research Institute. In recent years, knowledge concerning these unique hypogeous fungi has been disseminated systematically through scientific and popular publications, films, and electronic media. This study investigates the awareness of economically and culinary valued truffle fungi (Tuber spp.) among more than 1400 Polish foresters. The results show that 70% of interviewees were familiar with historical and contemporary information about growing and using truffles in Poland. Based on respondents age, education, type of work, and gender we attempted to identify whether these elements were associated with the state of knowledge about truffles. The results indicated that younger foresters were better informed ab

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40102 - Forestry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    FORESTS

  • ISSN

    1999-4907

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    10

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Kód UT WoS článku

    000478814700005

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85066282668