Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ectomycorrhizal communities in a Tuber aestivum Vittad. orchard in Poland

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41320%2F16%3A72778" target="_blank" >RIV/60460709:41320/16:72778 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/biol-2016-0046" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1515/biol-2016-0046</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1515/biol-2016-0046" target="_blank" >10.1515/biol-2016-0046</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Ectomycorrhizal communities in a Tuber aestivum Vittad. orchard in Poland

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Cultivation of the Burgundy truffle, Tuber aestivum Vittad., has become a new agricultural alternative in Poland. For rural economies, the concept of landscaping is often considerably more beneficial than conventional agriculture and promotes reforestation, as well as land-use stability. Considering examples from France, Italy, Hungary and Spain, truffle cultivation stimulates economic and social development of small, rural communities. Because there is no long tradition of truffle orchards in Poland, knowledge regarding the environmental factors regulating the formation of fruiting bodies of T. aestivum is limited. Thus, knowledge concerning ectomycorrhizal communities of T. aestivum host species is crucial to ensuring successful Burgundy truffle production. We investigated the persistence of T. aestivum ectomycorrhizae on roots of hazel (Corylus avellana L.) and oak (Quercus robur L.) and checked the host-species influence on community structure of ectomycorrhizal fungi. The study was conducted i

  • Název v anglickém jazyce

    Ectomycorrhizal communities in a Tuber aestivum Vittad. orchard in Poland

  • Popis výsledku anglicky

    Cultivation of the Burgundy truffle, Tuber aestivum Vittad., has become a new agricultural alternative in Poland. For rural economies, the concept of landscaping is often considerably more beneficial than conventional agriculture and promotes reforestation, as well as land-use stability. Considering examples from France, Italy, Hungary and Spain, truffle cultivation stimulates economic and social development of small, rural communities. Because there is no long tradition of truffle orchards in Poland, knowledge regarding the environmental factors regulating the formation of fruiting bodies of T. aestivum is limited. Thus, knowledge concerning ectomycorrhizal communities of T. aestivum host species is crucial to ensuring successful Burgundy truffle production. We investigated the persistence of T. aestivum ectomycorrhizae on roots of hazel (Corylus avellana L.) and oak (Quercus robur L.) and checked the host-species influence on community structure of ectomycorrhizal fungi. The study was conducted i

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EG - Zoologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Open Life Sciences

  • ISSN

    2391-5412

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    PL - Polská republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    348-357

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus