Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F14%3A66383" target="_blank" >RIV/60460709:41340/14:66383 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits
Popis výsledku v původním jazyce
Milk thistle (Silybum marianum) extract called silymarin consists of flavolignans - silybin (the most bioactive component - 70-80 % silymarin), silychristin, silydianin, and isosilybin. The increase in the productive and reproductive performance and thehealth status improvement of livestock were noted with the silymarin diet supplementation. The proportion of silymarin components depends on the source, extraction and processing procedures. The aim of this study was to compare the influence of the different concentrations and processing methods non-fermented vs. fermented) of Silybum marianum fruit extract on the fattening performance in broiler rabbits and their health status. There were 120 HYLA broiler rabbits divided into four groups. Animals werefed by a standard diet for rabbit fattening without any supplementation (group I), and with the Silybum marianum fruit extract supplementation at 0.2 % for group II (non-fermented), 1 % for group III (non-fermented)and 0.5 % for group IV
Název v anglickém jazyce
Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits
Popis výsledku anglicky
Milk thistle (Silybum marianum) extract called silymarin consists of flavolignans - silybin (the most bioactive component - 70-80 % silymarin), silychristin, silydianin, and isosilybin. The increase in the productive and reproductive performance and thehealth status improvement of livestock were noted with the silymarin diet supplementation. The proportion of silymarin components depends on the source, extraction and processing procedures. The aim of this study was to compare the influence of the different concentrations and processing methods non-fermented vs. fermented) of Silybum marianum fruit extract on the fattening performance in broiler rabbits and their health status. There were 120 HYLA broiler rabbits divided into four groups. Animals werefed by a standard diet for rabbit fattening without any supplementation (group I), and with the Silybum marianum fruit extract supplementation at 0.2 % for group II (non-fermented), 1 % for group III (non-fermented)and 0.5 % for group IV
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
S - Specificky vyzkum na vysokych skolach
Ostatní
Rok uplatnění
2014
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Slovak Journal of Animal Science: The 2 nd International Scientific Conference ?Animal Biotechnology"
ISBN
—
ISSN
1337-9984
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
207-207
Název nakladatele
NAFC - RIAP Nitra in Publishing house Publica Nitra
Místo vydání
Nitra
Místo konání akce
Nitra
Datum konání akce
11. 12. 2014
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
neuvedeno