Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41340%2F14%3A66383" target="_blank" >RIV/60460709:41340/14:66383 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Milk thistle (Silybum marianum) extract called silymarin consists of flavolignans - silybin (the most bioactive component - 70-80 % silymarin), silychristin, silydianin, and isosilybin. The increase in the productive and reproductive performance and thehealth status improvement of livestock were noted with the silymarin diet supplementation. The proportion of silymarin components depends on the source, extraction and processing procedures. The aim of this study was to compare the influence of the different concentrations and processing methods non-fermented vs. fermented) of Silybum marianum fruit extract on the fattening performance in broiler rabbits and their health status. There were 120 HYLA broiler rabbits divided into four groups. Animals werefed by a standard diet for rabbit fattening without any supplementation (group I), and with the Silybum marianum fruit extract supplementation at 0.2 % for group II (non-fermented), 1 % for group III (non-fermented)and 0.5 % for group IV

  • Název v anglickém jazyce

    Effect of Dietary Milk Thistle (Silybum marianum) Extract on Fattening Performance and Health Status in Broiler Rabbits

  • Popis výsledku anglicky

    Milk thistle (Silybum marianum) extract called silymarin consists of flavolignans - silybin (the most bioactive component - 70-80 % silymarin), silychristin, silydianin, and isosilybin. The increase in the productive and reproductive performance and thehealth status improvement of livestock were noted with the silymarin diet supplementation. The proportion of silymarin components depends on the source, extraction and processing procedures. The aim of this study was to compare the influence of the different concentrations and processing methods non-fermented vs. fermented) of Silybum marianum fruit extract on the fattening performance in broiler rabbits and their health status. There were 120 HYLA broiler rabbits divided into four groups. Animals werefed by a standard diet for rabbit fattening without any supplementation (group I), and with the Silybum marianum fruit extract supplementation at 0.2 % for group II (non-fermented), 1 % for group III (non-fermented)and 0.5 % for group IV

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Slovak Journal of Animal Science: The 2 nd International Scientific Conference ?Animal Biotechnology"

  • ISBN

  • ISSN

    1337-9984

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    207-207

  • Název nakladatele

    NAFC - RIAP Nitra in Publishing house Publica Nitra

  • Místo vydání

    Nitra

  • Místo konání akce

    Nitra

  • Datum konání akce

    11. 12. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku

    neuvedeno